open-navfaktor-logo
search
Facebook "gori"
Pobuna na Koševu: Šta su navijači pisali većinskom vlasniku FK Sarajevo?
Gospodine, vratite Husrefa, a o sudbini članova Uprave odlučite Vi kao što su oni odlučili o Husrefu
04.12.2019. u 13:04
get url
text

Navijači Sarajeva nikako se ne mire sa činjenicom da je Uprava u ponedjeljak smijenila trenera Husrefa Musemića, koji je prošle sezone ekipu odveo do duple krune, a trenutno je na diobi prvog mjesta sa istim brojem bodova kao Željezničar (35).

Za danas su najavljeni i protesti ispred klupskih prostorija, a navijači su odlučili pisati i Nguyen Hoai Namu, većinskom vlasniku upravljačkih prava FK Sarajevo.

U komentarima na fotografiju na kojoj je Namov sin u majici FK Sarajevo, armija Bordo navijača iskazala je podršku treneru Husrefu Musemiću.

U većini komentara napisane su samo dvije riječi "Husref Musemić", a bilo je onih koji su Namu i detaljnije objasnili situaciju u klubu. Pročitajte šta su mu, između ostalog, poručili:

- Vraćaj Husrefa pod hitno. Mi smo bez njega ko dijete bez roditelja. Vama možda ne znači ništa, ali nama nema Sarajeva bez Husrefa Musemića. Dolazite ovamo i naredite da se ova odluka odmah povuče. Pod hitno. Želimo da budemo prvi navijači na svijetu koji su uspjeli u svom zahtjevu. Do sada nam nije ništa omogućeno, ali hoćemo da se to promijeni. Ili Husrefa vratiti ili nemate više nikoga na stadionu.

- Poštovani gospodine Nam, ne znam čitate li ovo. Ako čitate trebate, ustati i učiniti nešto brzo jer Husref Musemić je Sarajevo. Svi ga poštujemo. I jedini je kome je stalo za naš klub.

- Gospodine, vratite Husrefa, a o sudbini ostalih članova Uprave odlučite Vi kao što su oni odlučili o Husrefu. Ko se hvata mača, od mača i gine, stara je narodna izreka. Svaka priča ima dvije strane. Čuli ste vi priču Uprave, čujte i priču Husrefa i nas. On je jedan od nas. I onda presudite časno i pošteno pa kako bude. Husref je časno i pošteno radio svoj posao. Jer ga je radio iz srca i iz ljubavi. Takav je bio i igrač dok je igrao za FK Sarajevo. Za druge je igrao za nešto drugo. A takav mu je bio i brat Vahidin, legenda kluba...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.