open-navfaktor-logo
search
Bira se selektor
Počela sjednica IO FSBiH, Spahić i Misimović neće prisustvovati
Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH započela je na Ilidži, a jedina tačka dnevnog reda je imenovanje novog selektora seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
28.12.2020. u 14:23
get url
text

Članovi Stručne komisije FSBiH Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, koji su obavili razgovore s potencijalnim kandidati neće priusustvovati današnjoj sjednici.

Prije samog početka sjednice IO FSBiH organizovan je razgovor sa Komisijom za izbor selektora, piše Sport1.ba, a isti izvor navodi kako Misimović nije ni doputovao iz Munchena.

Prema ranijim informacijama Zvjezdan Misimović je ostao pri svojim prijedlozima, a to su Ivaylo Peterv i Marco Simone, dok je Emir Spahić podržao kandidaturu Sergeja Barbareza za nasljednika Dušana Bajevića.

Podsjećanja radi, da bi novi selektor bio izabran, neophodno je 11 glasova u IO. To, prema posljednjim promjenama Statuta, tačnije prema Članu 38 znači da će novi selektor biti izabran dvorećinskom većinom, pod uvjetom da jedan glas bude iz FSRS i dva iz NSFBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i jedan predstavnik iz Županijskog saveza).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.