open-navfaktor-logo
search
Tri treninga do Ukrajine
Počinje operacija baraž: Milošević na Ilidži dočekuje Zmajeve
Povratnik u nacionalni tim je Anel Ahmedhodžić, defanzivac Sheffield Uniteda
Autor: Faktor
18.03.2024. u 08:07
get url
text
FOTO: FSBiH
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje pripreme za utakmicu play-offa za EURO 2024 protiv Ukrajine koja je zakazana za četvrtak na stadionu Bilino polje u Zenici.
Savo Milošević, selektor Zmajeva, sa saradnicima će čekati reprezentativce na Ilidži. Za 14 sati planirano je da se iz bh. tabora obrate medijima, a za 19 sati zakazan je i prvi trening na stadionu Grbavica.
Do utakmice s Ukrajinom bh. fudbaleri obavit će ukupno tri treninga na Grbavici. Interesantno je i da do utakmice naš tim neće raditi na zeničkom stadionu.
Jedini fudbaler sa Miloševićevog spiska koji je zasad otpao za Ukrajince je defanzivac Adrian Leon Barišić. Defanzivac Basela je zbog povrede morao otkazati dolazak na okupljanje. Umjesto njega poziv je dobio Adnan Kovačević.
Probleme s povredom ima i Nemanja Bilbija, ali on će se pojaviti u bazi Zmajeva.
Zbog suspenzije pravo nastupa protiv Ukrajine nema Renato Gojković.
Povratnik u nacionalni tim je Anel Ahmedhodžić, defanzivac Sheffield Uniteda. Mladi defanzivac je tokom kvalifikacija za EURO ima nesuglasice s bivšim selektorom Mehom Kodrom, zbog čega je bio i suspendovan, ali je Milošević uspio izgladiti situaciju i vratiti Ahmedhodžića.
Bolji iz duela BiH i Ukrajine u finalu baraža za EURO igrat će domaći meč protiv Islanda ili Izraela. U slučaju da BiH izbori narednu rundu, finale će se igrati u četvrtak, 26. marta, na stadionu Grbavica u Sarajevu.
Pobjednik play-offa na EURO-u će igrati u grupi E sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.