open-navfaktor-logo
search
Tim od 630 miliona eura
Pod Bijeli brijeg stiže svjetski prvak, a u Mostar nikada nije došla skuplja ekipa
Za oproštaj od debitantske sezone u Konferencijskoj ligi prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski nije mogao poželjeti boljeg i atraktivnijeg protivnika.
13.12.2023. u 18:22
get url
text

Pod Bijeli brijeg u četvrtak stiže Aston Villa, trenutno trećeplasirana ekipa engleskog Premiershipa osokoljena prvenstvenim pobjedama protiv Arsenala i Manchester Cityja. Tim španskog menadžera Unaia Emeryja kasni samo dva boda za vodećim Liverpoolom, a u trećem po jačini evropskom klupskom takmičenju ekipa iz Birminghama osigurala je narednu rundu.

Činjenica je i to da nikada skuplja ekipa nije stigla u Mostar. Portal Transfermarkt roster Aston Ville procjenjuje na vrtoglavih 630,70 miliona eura.

Navijači Pod Bijelim brijegom imat će priliku vidjeti zvanično najboljeg golmana svijeta Emilliana Martineza koji je prošle godine s Argentinom postao svjetski prvak.

Tu su i ostale zvijezde poput bivših igrača Barcelone Clementa Lengleta i Lucasa Dignea, Nicola Zaniola, nekadašnjeg saigrača Edina Džeke iz Rome...

Najskuplji eksponati u svlačionici Ville su Ollie Watkins, Moussa Diaby i Douglas Luiz. Svi vrijede po 55 miliona eura i članovi su engleske, francuske i brazilske reprezentacije.

Aston Villa je u prvom meču golom u sudijskoj nadoknadi teškom mukom savladala Zrinjski (1:0).

Meč u Mostaru igra se u četvrtak od 18.45 sati. Zrinjski ima još jednu priliku da na najbolji način prezentuje klub i bh. fudbal. Ove sezone Mostarci su napunili kasu i od nastupa u Evropi inkasirali 4.179.841 eura. Saldo dodatno mogu popraviti eventualnom pobjedom (500.000 eura) ili remijem (150.000 eura).

Zrinjski je u pet kola ostvario jednu pobjedu i to nesvakidašnju protiv AZ Alkmaara. Bh. prvak tada je nadoknadio tri gola deficita i velikim preokretom slavio rezultatom 4:3.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.