open-navfaktor-logo
search
Okončan protest
Policija na Bilinom polju: Robijaši ogorčeni, pogledajte obraćanje generalnog sekretara Čelika
Sramotim ja sebe. Ja sam bio pred ljudima i sramotio se. Isto kao i vi ovdje. Druže, plakao sam pred ljudima tamo, kazao je Huskić
03.11.2019. u 18:17
get url
text

Navijači zeničkog Čelika, popularni Robijaši, ogorčeni su zbog svega što se dešava u premijerligašu sa Bilinog polja, a sve je kulminiralo danas kada zbog suspenzije nije odigrana utakmica protiv Željezničara na Bilinom polju.

Uz jake snage specijalne policije oni su se okupili ispred stadiona Bilino polj, a putem Facebook stranice poslali su još jednu oštru poruku čelnicima kluba i onima koji brinu o Čeliku.

- Odakle početi ? Od koga, investitora ili Grada ili pak prijašnjih struktura? Svakom čovjeku bi prekipilo više, tako je i nama. Ovo je bila posljednja kap strpljenja u čaši prepunoj istrpljenog lopovluka i manipulacija. Da li "gospodo" iz kluba mislite da smo mi budale ?

Mislite možda da ćemo mi sebi dopuštati sramote poput ove? Na dnu kace se nalaze osobe odgovorne za situaciju gdje nas policija vraća radi otkazane utakmice, zbog vaše nesposobnosti, a predstavljeni ste kao spasioci Čelika, investitori.

Zamislite izraze lica momaka koji žive za Čelik, bezuslovno. Upamtite ovu riječ, BEZUSLOVNO. Dakle gdje god i kad god, nebitno. Do kad? Zauvijek. Da li znate šta je ljubav ovih ljudi, a da li znate šta znači njihov bijes? Lažete i gledate u oči, svi. To nećemo trpiti.

UG Robijaši 1988 Zenica oštro osuđuju ovaj postupak NK Čelik Zenica i neka vam je na obraz ovaj današnji dan, ali opet... Šta vi znate o tome - pitaju se Robijaši, koji su najavili okupljanje

Pred Robijaše je izašao Ismar Huskić, generalni sekretar Čelika, koji je najavio ostavku.

- Svi dobro poznajate koliko dugo radim ovdje i kako radim. Savjesno sam i čisto radio ovaj posao i mislio sam da ću nastaviti raditi. Ali sam poslije ovog večeras, kao i vi vidno razočaran, sa suzama u očima. Išao sam gore, nadajući se da će stvari biti riješene. Molio sam lično i ljude koji su tražili svoj novac. Ne želim nikoga kriviti. Dao sam papire uredno upravi kluba da to riješi. Nisam ja zadužen da pribavim i donesem novac.

Čekao sam, obećavali su da će biti riješeno. Bio sam od osam jutros sam na stadionu jutros, zvao sam ljude da odgode samo jedan dan plaćanje i da već sutra možemo pričati o ovome i polemisati ko je kriv. Zvao sam ostale predstavnike Uprave, ali nisu htjeli da izlaze u javnost. Ja osjećam moralnu obavezu da stanem pred vas. Ne osjećam krivicu sekunde, mjesecima, danima, satima pričam o problemima, upozoravam, ali ja nisam moćan da to mogu to uraditi - kazao je Huskić sa suzama u očima, a navijači su tražili imena odgovornih:

- Mi nemamo direktora već mjesec i po, nemamo tehničkog sekretara šest mjeseci, nemamo PR-a, nemamo sportskog direktora... Vjerujte da sam sam tu i držim to pod kontrolom da bismo se takmičili uopće. Ali i ja ću završiti s tim stvarima. Predsjednik je poslao tri osobe da uvedu rd ovdje, jer i između njih postoje neke struje. Predsjednik je poslao ljude da vide o čemu se radi, a doći će i on. Večeras ili ujutro. Odmah će doći.

Navijači su pitali gdje su igrači, uz opasku da su otišli kućama, dok se Robijaši sramote, ali ih je "presjekao" Huskić 

- Sramotim ja sebe. Ja sam bio pred ljudima i sramotio se. Isto kao i vi ovdje. Druže, plakao sam pred ljudima tamo. Suspenzija je na snazi, mora se platiti. Imaju još dvije suspenzije za 7. novembar. Nadam se da će predsjednik sutra doći - kazao je Huskić.

Nakon Huskićevog obraćanja protesti su okončani. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.