open-navfaktor-logo
search
Incident u Brčkom
Policija traga za napadačima na autobus sa igračima KMF Radnik Bijeljina
Nemile scene dogodile su se sinoć u Brčkom, gdje je grupa huligana napala autobus sa igračima juniora KMF Radnik iz Bijeljine, koji su igrali utakmicu četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv KMF Brčko zdravlje.
02.03.2023. u 14:59
get url
text

Kako je saopćeno iz policije sinoć i 22.42 sati stigla je anonimna prijava da bi u sali Javne ustanove Ekonomska škola moglo doći do narušavanja javnog reda i mira od strane manje grupe navijača.

- Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je u toku futsal utakmica Kupa Republike Srpske za juniore između KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik iz Bijeljine.

VEZANI TEKST - U Brčkom napadnut autobus sa igračima KMF Radnik, stižu osude iz RS-a

Sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu policiji o mogućem narušavanju javnog reda mira će biti istražene i zadokumentovane, te će prema identifikovanim počiniocima biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik iz Bijeljine, za sada grupa nepoznatih muških lica je izazvala incident napadom na autobus.

O navedenom događaju odnosno napadu na autobus, informisan je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi utvrđivanja elemenata krivičnog djela, te se preduzimaju intenzivne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i motiva pod kojima se navedeni događaj desio kao i identifikovanju lica koja se dovode u vezu s ovim događajem - saopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.