open-navfaktor-logo
search
Italijan izgubio kompas
Postoji li razlog: Trener Rome kritikovao Edina Džeku!
Dijamant je u posljednje četiri meča postigao šest golova  
19.10.2018. u 16:43
get url
text

Fudbaleri Rome sutra od 15 sati na Olimpicu dočekuju SPAL u duelu 9. kola Serie A. Vučica će pokušati nastaviti pobjednosnu seriju i stići do četvre uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu.

Rimljani su apsolutni favoriti i prema kladionici MOZZART. Kvota na pobjedu Rome je 1.30, na remi 5.70, dok se na pobjedu gostiju nudi kvota 9.00.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj meč, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 1.85, ili da će Roma ostvariti Duplu pobjedu (pobjeda Rome u prvom i drugom poluvremenu) sa kvotom 2.40. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Eusebio Di Francesco, trener Rome, u najavi utakmice govorio je između ostalog i o Edinu Džeki.

Dijamant je u fantastičnoj formi, a u posljednja četiri meča, računajući klub i reprezentaciju, postigao je čak šest golova (tri protiv Plzena, dva u dresu Zmajeva protiv Sjeverne Irske i jedan u duelu protiv Empolija).

No, Di Francesco je danas, između redova, kritikovao našeg napadača.

- Džeko ima nevjerovatan potencijal, ali nema kontinuitet. Ne bude uvijek dostupan saigračima na terenu. Nekada naprosto nestane sa terena. Ali, mislim da je to do psihe koja je vrlo važna za jednog napadača - rekao je Di Francesco.

Objasnio je kako je u glavi imao ideju da protiv SPAL-a u tandemu zaigraju Schick i Džeko, ali je ta ideja otpala, te će od prve minute na teren jedan od ove dvojice napadača. Po svemu sudeći, to će biti Džeko, jer češki napadač na treninzima nije opravdao očekivanja italijanskog stručnjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.