open-navfaktor-logo
search
Odlučuje Krupa
Postoji način da Leotar ne napusti Premijer ligu BiH
Iako je zajedno sa Slobodom napustio elitu, postoji mogućnost da i iduće sezone Leotar iz Trebinja nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
28.05.2023. u 20:42
get url
text

Sve ovisi od toga da li će Krupa, kao osvajač Prve lige RS, dobiti licencu za elitni rang. Uveliko se spekulira da tim iz kanjona Vrbasa ne namjerava ispuniti premijerligaške kriterije, a to bi otvorilo prostor za dramu...

Propozicije Prve lige RS su jasne. U slučaju neispunjenja licence za popunu mjesta u Premijer ligi BiH, baraž (Izvršni odbor FSRS određuje format posebnom odlukom) igraju prva sljedeća ekipa na tabeli Prve lige koja ispunjava uvjete pravilnika o licenciranju kluba Premijer lige BiH i ekipa iz entiteta RS ukoliko ispada iz Premijer lige BiH, a nalazi se na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Leotar je danas preokretom i pobjedom protiv Širokog Brijega osigurao 11., pretposljednju poziciju u bh. eliti, što znači da ispunjava uvjete za eventualni baraž.

Kada je u pitanju poredak u Prvoj ligi RS, Zvijezda 09 je na drugom mjestu. To znači da bi baraž igrali Leotar i Zvijezda 09. Ali, konačnu riječ će dati Krupa na Vrbasu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.