open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Posušje na Velež s novim trenerom
Premijer liga  Bosne i Hercegovine nastavlja se u petak, a od 15 sati na teren će Velež i Posušje.
29.09.2022. u 14:18
get url
text

Posušje će na utakmici u Gabeli po prvi putu u ulozi glavnog trenera voditi Goran Granić.

- Javnost je već upoznata s činjenicom da je Ferdo Milin razriješen dužnosti šefa stručnog štaba jednoglasnom odlukom Upravnog odbora, a na njegovo mjesto je kao vršitelj dužnosti imenovan dosadašnji pomoćnik Goran Granić - kazao je na konferenciji za novinare sportski direktor HŠK Posušje Slavko Brekalo.

Dodao je kako su glavni razlozi smjene slabi rezultati ostvareni u prvih 11 kolo.

- S 11 osvojenih bodova u 11 kola nismo zadovoljni. Svakako da je na tu odluku utjecala sinergija navijača, stručnog štaba i uprave kluba. Želimo našem trenutnom treneru puno sreće i uspjeha u njegovom radu s timom - kazao je Brekalo.

Granić je zahvalio na ukazanom povjerenju, dodavši kako će mu prvi zadatak biti psihološki osnažiti ekipu.

- Cilj nam je izgradnja zajedništva na terenu, zajedništva fudbalera, stručnog štaba i navijača zbog kojih se fudbal igra, a često se kod fudbalera i klubova zaboravlja ova činjenica. Ponekad se dogodi da igrači misle da se fudbal igra samo zbog njih i njihove slave, a zapravo smo svi mi ovdje zbog navijača - kazao je Granić.

On je dodao kako Posušje raspolaže dobrim igračkim kadrom koji se ravnopravno može nositi s većinom protivnika u Premijer ligi BiH.

- Važan segment na kome trebamo poraditi je samopouzdanje igrača. Mislim da imamo kvalitetne igrače koji ne igraju na nivou svoje kvalitete. Trebamo poraditi na racionalizaciji igre, pojedinačne i timske, a mislim da je ekipa dobro spremna i da igrači imaju kvalitetan nivo trke, ali rezultat toga je morao biti korisniji – kazao je Granić.

Utakmica između Veleža i Posušja se igra u petak s početkom u 15 sati na stadionu u Gabeli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.