open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Potvrđen transfer: Sa Koševa u veliki Inter
SFK 2000 Sarajevo s velikim zadovoljstvom informisao je svoje pratioce, simpatizere i bh. sportsku javnost o tome da je sjajna napadačica, Maja Jelčić, nova igračica slavnog italijanskog Intera.
21.07.2023. u 16:58
get url
text

Osamanestogodišnja napadačica, koja je u proteklim godinama nosila dres SFK 2000 Sarajevo, izrasla je u igračicu koja je skrenula pažnju evropske fudbalske javnosti na sebe. Upravo je od strane UEFA-e uvrštena krajem 2022. godine na popis 10 najtalentovanijih mladih fudbalerki Evrope.

Njen prelazak u Inter potvrda je izvrsnog rada kolektiva SFK 2000 Sarajevo kada je u pitanju razvoj mladih igračica i trasiranje njihovog puta ka najboljim evropskim timovima, a svakako i ogromnog talenta i potencijala kojeg posjeduje Maja, a o čemu govori i brojka od 41 postignutog gola u ovogodišnjoj Premijer ligi BiH.

- Zahvalna sam na pruženoj šansi da nastupam za SFK 2000 Sarajevo u protekle četiri godine, a naročito trenerici Samiri Hurem, kojoj dugujem mnogo. U redovima SFK 2000 Sarajevo naučila sam puno toga, postala igračica, ali prije svega sam naučila kako biti čovjek. Odlazim sa osvojene tri duple krune, mnoštvo golova, nastupa u Ligi prvaka i zaista sam presretna što sam imala priliku nastupati za ovaj klub, za ovu veliku porodicu.

Žao mi je što ne nastavljam dalje put sa sjajnim igračicima, prijateljicama, ali vjerujem da ćemo se opet u budućnosti sresti, a želim im mnogo sreće, uspjeha i imat će moju podršku kao vjerna navijačica SFK 2000 Sarajevo. Sigurna sam da će i druge fudbalerke slijediti moj put te svoju igračku afirmaciju graditi kroz SFK 2000 Sarajevo, klub koji je zaslužan za ovo sve - rekla je Jelčić.

- Kolektiv SFK 2000 Sarajevo se zahvaljuje Maji Jelčić na doprinosu u rezultatima kluba, želimo joj mnogo uspjeha u nastavku njene karijere, a vjerujemo da će svojim talentom, radnim navikama i upornošću zadiviti Inter i italijanski fudbal.

Prelazak Maje u Inter potvrđuje da SFK 2000 Sarajevo omogućava mladim igračicima razvoj i promociju, te nastavljamo s našom misijom u namjeri da mnošto bh. igračica ima priliku ostvariti svoje fudbalske snove i karijere - poručili su iz SFK 2000 Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.