open-navfaktor-logo
search
Velike promjene
Povlači se sa Koševa: Vijetnamac Nguyen Hoai Nam prodaje FK Sarajevo
U Fudbalskom klub u Sarajevo slijede velike promjene.
01.07.2021. u 16:40
get url
text

Vijetnamac Nguyen Hoai Nam odlučio je da se povuče iz Bordo tima, odnosno da proda svoj vlasnički dio, što je potvrdio u razgovoru za vijetnamske medije.

Svoj potez pravda krizom izazvanom pandemijom koronavirusa, zbog koje su prihodi drastično opali u posljednjih 15 mjeseci.

U razgovoru za vijetnamski portal CafeF potvrdio je da će prestati sa ulaganjima u klub s Koševa.

- Prestanak ulaganja u sarajevski tim za mene je šteta. Ali sa trenutnom situacijom, u posljednje tri godine nismo uspjeli provesti ciljeve, posebno po pitanju sportskog segmenta. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledalaca, nema prihoda od oglašavanja, TV prava, ulaznica. Sve je nepredvidivo - istakao je Nam.

Otkrio je kako je tužan zbog svega.

- Jako sam tužan, nisam spavao skoro mjesec. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema fudbalu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, određenom klubu, ukoliko stvari postanu bolje, opet ću birati Sarajevo - kazao je Nam za CafeF.

Navodno, čelnici FK Sarajevo vrše intentzivne pregovore sa novim potencijalnim ulagačima, a to bi mogli biti investitori iz Turske, Japana, Saudijske Arabije ili Češke.

Sport1 je kontaktirao predsjednika UO FK Sarajevo Damira Kasuma, koji je rekao da ne želi ni demantovati ni potvrditi ove navode.

Sutra će čelnici FK Sarajevo predstaviti novog dobavljača opreme, pa će to sigurno biti prilika da odgovore i na pitanja oko ulagača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.