open-navfaktor-logo
search
Hrvatski mediji
Poziv na krađu: "Brozović iz Bugojna" briljira u Dinamu, hoće li zaigrati za Hrvatsku?
Mnogi su sportisti koji su prošli mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, a kasnije bi obukli dres drugih reprezentacija - najčešće komšije, Srbije ili Hrvatske.
08.03.2024. u 14:16
get url
text

VEZANI TEKST - Hrvatska želi ukrasti Zmajevima dragulja, hoće li reagovati Meho Kodro?

Jedan od njih bi mogao biti i Petar Sučić, veznjak Dinama, kojeg hrvatski mediji hvale na sva zvona. I prizivaju u dres Vatrenih.

Ljudi iz HNS-a gledali su kako je jednom protiv PAOK-a pretrčao više od 13 kilometara. Hoće li sad povući odlučujući potez - pita se Germanijak.

- Dugo smo zajedno, debitovao je za Zrinjski kod mene protiv Šerifa. Puno je napredovao u Dinamu, ima kontinuitet, ozbiljnu minutažu. Petar je krasan dečko, ima jake radne navike, dobar karakter i upija sve naše informacije - rekao je Sergej Jakirović nakon pobjede protiv PAOK-a (2-0) o Petru Sučiću, jednom od junaka tog trijumfa u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige.

Sjajna predstava, možda i najbolja dosad u Dinamu. To što je pretrčao oko 13,5 kilometara, više nije ništa neobično, to mu je standard, ali bio je odličan i u svim drugim fudbalskim segmentima. Pokrivao je čitav teren, oduzimao lopte, proigravao saigrače, prodavao "finte", pucao na gol. Idealna partija upravo za njegovu poziciju, za "šesticu" ili "osmicu", igrač je kakav je Dinamu trebao.

Sve koji su ga gledali ljetos na pripremnim utakmicama u Sloveniji, podsjetio je na Marcela Brozovića. Još je daleko od karijere koju je izgradio Epic Broz, ali onako na prvu, kad ga vidite i pomislite na koga vas podsjeća, većini će upravo Brozović prvi pasti napamet.

A kakva mu je reprezentativna budućnost? Stipe Pletikosa, direktor reprezentacija, Ivica Olić, Dalićev pomoćnik, kondicioni trener Luka Milanović, te predsjednik HNS-a Marijan Kustić uživo su ga gledali u Maksimiru i mogli su vidjeti igrača, koji bi mogao biti i budućnost Vatrenih. Ne odmah, dakako, ali taj 21-godišnji Bugojanac rođen u Livnu, još je "fudbalski državljanin" BiH, s jasnom željom da bi, kao i bratić Luka Sučić, želio igrati za Hrvatsku.

- Ništa ne košta da HNS krene u akciju, "promijeni" mu papire, pa što bude... Ali, kad neko ovako odigra u Dinamovu dresu evropsku utakmicu, onda je svakako kalibar da jednog dana nosi i dres Vatrenih. Pogotovo ako nastavi u istom tonu - piše Germanijak, podstičući odgovorne u HNS-u na "krađu" bh. veznjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.