open-navfaktor-logo
search
Postoji "cjenovnik"
Poznato koliko plaćaju Gojak, Hajrović i Dilaver za kašnjenje na trening
Kad je ekipa u Zagrebu, onda igrači prije tih utakmica spavaju u klupskom hotelu. Tamo bez problema mogu koristiti mobitel
25.10.2019. u 18:57
get url
text

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Amer Gojak i Izet Hajrović nedavno su se našli "na ledu" kod Nenada Bjelice.

Tačni razlozi zbog kojih je trener Dinama dvojicu Zmajeva ostavio "na hlađenju" još nisu isplivali u javnost, no jasno je da su povrijedili disciplinu ili nisu do kraja ispoštovali ono što je od njih tražio šef stručnog štaba učesnika Lige prvaka.

Bjelica je poprilično liberalan trener, pogotovo kada rezultati idu u prilog njegovim fudbalerima. Modri su tako nakon remija na gostovanju kod Shakhtara mogli popiti pivo ili dva, ili času vina na letu ka Zagrebu.

Tako je kod Bjelice nakon svake utakmice. Ko želi može malo popiti, a kad su posebne prilike, kakva je primjera radi bila ona kada je Dinamo osigurao evropsko proljeće ili kad je u šesnaestini finala Evropske lige eliminisao Viktoriju Plzen. Tada su igrači mogu ostati vani do kad žele. Pa sve i do jutra. Stignu se oporaviti u iduća tri dana, do iduće utakmice, to je Bjeličina deviza.

Prije evropskih utakmica Gojak, Hajrović, Dilaver i društvo su uvijek u karantinu. Kad je ekipa u Zagrebu, onda igrači prije tih utakmica spavaju u klupskom hotelu. Tamo bez problema mogu koristiti mobitel. Do sat i pol prije utakmice Bjelica dopušta korištenje mobitela. Kad je u pitanju trening, onda igrači do 45 minuta prije početka mogu koristiti mobitel. Onda ga moraju ostaviti, njihov trener želi da tih 45 minuta do treninga u svlačionici provedu u zajedničkom razgovoru, a ne na mobitel, piše 24sata.hr.

Naravno, i kod Bjelice postoje kazne za kašnjenje igrača. Svaki igrač ih dobro zna od njegovog prvog dana u Maksimiru.

Ako neki Dinamovac na trening zakasni do 10 minuta, platit će 100 eura. Ako zakasni između 10 i 20 minuta, onda plaća 300 eura, a 500 eura je kazna ako se kasni između 20 i 30 minuta. Pola sata kašnjenja i više od toga platit će 1000 eura. Novac od tih kazni ide u zajedničku blagajnu. Potroši se kasnije na zajedničkim druženjima igrača i stručnog štaba, a blagajnik je Petar Stojanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.