open-navfaktor-logo
search
Radni sastanak
Pred EP za kadetkinje: Delegacija FSBiH posjetila Široki Brijeg
Delegacija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je bila u radnoj posjeti Širokom Brijegu, gdje su se sastali za gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.
17.02.2022. u 14:00
get url
text

Tema sastanka je bila organizacija Evropskog prvenstva za kadetkinje, koje će se od 3. do 15. maja održati u Bosni i Hercegovini, a jedan od gradova domaćina bit će ovaj hercegovački grad.

Delegaciju Saveza činili su generalni sekretar Adnan Džemidžić i Izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav. Na fotografijama se može vidjeti da su u Širokom Brijegu bili i Vaso Mijanović iz marketinga i komunikacija, te Igor Portner, ali njih dvojicu iz FSBiH nisu spominjali. 

Sastanku su osim gradonačelnika Kraljevića prisustvovali i Dragan Soldo, predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH i član IO FSBiH, i Dario Knezović, član Zastupničkog doma u Parlamentu Federacije BiH i član Disciplinske komisije FSBiH.

- Gradonačelnik Kraljević je izrazio zadovoljstvo što je Široki Brijeg dobio priliku da bude dio ove velike sportske priče, te je obećao da će osigurati sve uvjete i sve resurse u cilju promocije grada Širokog Brijega kao dobrog domaćina, te razvoja i promocije sporta - saopćili su iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.