open-navfaktor-logo
search
Zenica
Predsjednik sindikata osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u fudbalu
Predsjednik Saveza Samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović nepravosnažno je osuđen  na tromjesečnu zatvorsku kaznu zbog malverzacija u fudbalu.
04.03.2021. u 16:40
get url
text

Šatorović je bivši predsjednik NK Čelik i pred Općinskim sudom u Zenici osuđen je zbog nesavjesnog rada u službi.

On je prvostepenom presudom proglašen krivim zbog toga što je bez konsultovanja v.d. generalnog direktora Adnana Nuhanovića potpisao sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja od 06.06.2017. između fudbaleera Mahira Karića i NK Čelik i taj dug u iznosu od 11.000 KM i isplatio fudbaleru.

Kako je utvrđeno, stvarni dug bio je 9.140,84 KM pa je Šatorović osuđen na tri mjeseca zatvora za "nesavjestan rad u službi".

Optuženi Šatorović izjasnio se da nije kriv za predmetno krivično djelo.

- Općinski sud u Zenici obavezao je Šatorovića  na naknadu troškova krivičnog postupka te izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi, koja mu je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela, u iznosu od 1.859,16 KM koju je dužan platiti NK Čelik u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude - saopćeno je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Iz Tužilaštva podsjećaju da se Šatorović optužnicom tereti da je kao mandatar predsjednika prelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK Čelik i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK Čelik Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom fudbaleru od stvarnog iznosa dugovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.