open-navfaktor-logo
search
Strmoglavi pad
Preko noći postao zvijezda, pa "nestao" sa fudbalske mape: Hamulić u posljednja tri kluba nije postigao pogodak
AUTOR: E. B.
25.04.2024. u 20:19
get url
text
FOTO: FSBiH
Said Hamulić, napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, trenutno nosi dres ruskog Lokomotiva iz Moskve. Reprezentativac BiH se nalazi u teškoj situaciji, a do sada je u novom timu upisao jedan nastup bez učinka (svega 15 minuta proveo na terenu).
Četiri meča je presjedio na klupi, dok u posljednja dva susreta nije bio uopće u rosteru!
Lokomotiv će na kraju sezone imati mogućnost da otkupi ugovor Saida od francuskog Toulousea zza 2,6 miliona eura, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.
No krenimo redom. Pred početak sezone Hamulića je francuski tim "otpisao" i poslao ga na posubu u Nizozemsku, tačnije u ekipu Vitessea do kraja sezone. 
Međutim, Zmaj u 14 nastupa ove sezone za Vitesse nije postigao niti jedan gol. Nije imao ni sreće jer četiri puta je pogađao, ali su signalizirane milimetarske pozicije. S obzirom na to da Hamulić golove nije postizao ni u Toulouseu, njegova golgeterska suša traje skoro godinu i po.
Posljednji zvanični pogodak je postigao u dresu poljskog Stal Mieleca 11. novembra 2022. godine.
Hamulić je jesenas izgubio i mjesto u startnoj postavi Vitessea kod trenera Phillipa Cocua. Novu šansu dobio je kod novog stratega Edwarda Sturinga. No nakon poraza od amsterdamske ekipe rezultatom 5:0 nestao je s mape.
 Nizozemski tim u kojem je bio na posudbi ga je "oslobodio", dok ni u Toulouseu nisu računali na njega.
Očekivalo se da će na novoj posudbu u Lokomotivu proigrati i podsjetiti na dane kada je briljirao u Poljskoj. Međutim, za sada nema ništa od toga. Od igrača kojeg su mnogi vidjeli kao nasljednika Edina Džeke, predvodnika reprezentacije u narednih 10 godina, ostala je samo sjena.
Uzevši u obzir da Hamulić ima tek 23 godine, ostaje nada da može "oživjeti" karijeru.
Hamulić je kratkog fitilja i u martu prošle godine, nakon što se nije našao na spisku Zmajeva, objavio je da ne želi igrati za reprezentaciju BiH. Ubrzo je povukao objavu, a mišljenje je promijenio nakon što je Faruk Hadžibegić s njim obavio razgovor u Francuskoj.
U dresu A reprezentacije BiH je debitovao u junu prošle godine protiv Portugala. Do sada je odigrao ukupno šest mečeva, ali bez učinka.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.