open-navfaktor-logo
search
Opasnost od zaraze
Premier liga napravila problem pojedinim reprezentacijama pred nastavak kvalifikacija za SP 2022
Engleska Premier liga neće pustiti na reprezentativne utakmice fudbalere iz klubova koji bi trebali u septembru igrati kvalifikacijske susrete za SP 2022 u zemlje koje su na britanskoj crvenoj listi za putovanja zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.
24.08.2021. u 22:42
get url
text

Iz rukovodstva elitnog engleskog fudbalskog ranga su ovu odluku obrazložili time što bi igrači koji bi putovali u zemlje s crvene liste po povratku u klubove morali u samoizolaciju u trajanju od deset dana te bi morali propustiti najmanje dvije utakmice.

Prema navodima Premier lige, gotovo 60 igrača bi trebalo putovati u 26 zemalja koje se nalaze na crvenoj listi.

- Premier liga je danas jednoglasno odlučila kako neće puštati igrače na reprezentativne utakmice u zemlje s crvene liste. Održani su opsežni razgovori i s Fudbalski savezom Engleske i s Vladom kako bi se pronašlo rješenje, ali na snazi ostaje zabrinutost za javno zdravlje vezano uz putnike iz zemalja koje su na crvenoj listi i to bez izuzetka - objavila je Premier liga.

Inače, među zemljama sa crvene liste su i Argentina i Brazil, ali i Egipt, Kolumbija, Meksiko, Paragvaj, Urugvaj i Turska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.