open-navfaktor-logo
search
Pred nastavak Skupštine
Preokret na Tušnju: Senad Mujkanović ostaje predsjednik Slobode, ali ima uvjete za to?
Prava bura vladala je na Skupštini FK Sloboda, kada je u četvrtak navečer tokom sjednice predsjednik kluba Senad Mujkanović podnio ostavku, a zajedno sa njim svi članovi su napustili Upravni odbor.
10.12.2023. u 17:43
get url
text

VEZANI TEKST - Bura u FK Sloboda: Predsjednik Senad Mujkanović i Upravni odbor podnijeli ostavke!

Sloboda je tako ostala bez rukovodstva, a rezultat je to rasprava o promjeni Statuta kluba, prema kojem bi razne komisije zapravo preuzele ingerencije od Upravnog odbora i predsjednika kluba, čime bi njihov rad bio obesmišljen.

Članovi UO na Skupštini kluba kazali su kako je vidljivo kako nemaju povjerenje članova Skupštine, a takve izmjene Statuta kluba bile su kap koja je prelila čašu, zbog čega su odlučili povući se.

Mujkanović je ostavkom iznenadio prisutne u sali. Skupština nije razmatrala njegovu ostavku niti je usvojila, a nastavak sjednice bit će u ponedjeljak.

Kako saznaju Sportske, Mujkanovićeva odluka nije konačna, ali će svoj rad u Slobodi uvjetovati odlaskom pojedinih članova Skupštine, kao i nekih ljudi koji su učestvovali u radu kluba u sezoni kada se ispalo iz lige. Mujkanović je i sam rekao kako su postojale nesuglasice sa dijelom Skupštine u proteklom periodu, a naš izvor tvrdi kako se pogledi UO i dijela Skupštine dijametralno razlikuju, jer Mujkanović i ekipa žele Slobodu vratiti u Premijer ligu ove sezone, dok drugi pričaju o dugogodišnjoj stabilizaciji, pa čak i igranju Prve lige FBiH i narednih sezona?!

Bit će zanimljivi naredni dani u gradu soli. Mujkanović je došao sa namjerom da Slobodu vrati u Premijer ligu. Uprava kluba odradila je odličan posao u prvoj sezoni, kada si preuzeli klub koji je bio u rasulu. Sloboda je lider na tabeli Prve lige FBiH nakon polusezone. No, posljednja dešavanja definitivno su bacila sjenu na sve dobro urađeno u proteklih nekoliko mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.