open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Preokret u Tuzli: Fukare podržavaju Azmira Husića
Najvatreniji navijači Slobode, Fukare, izdali su večeras saopćenje u kojem podržavaju Azmira Husića, te su uvjereni da će on postati novi predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda i da neće doći do fuzije sa Tuzla Cityjem.
30.05.2023. u 22:56
get url
text

VEZANI TEKST - Stigao odgovor Azmiru Husiću: Oglasili se iz navijačke grupe Fukare Tuzla

Podsjetim, Azmir Husić, bivši predsjednik Slobode, sada finansijer Tuzla Cityja, ponudio je fuziju, odnosno spajanje dva kluba - Slobode i Tuzla Cityja.

Reagirali su jučer iz navijačke grupe Fukare Tuzla, koji su protiv tog rješenja.

Međutim, danas su objavili kako su večeras održali sastanak sa Husićem, te došli do novih rješenja.

- Povodom medijskih naslova u kojima se spominje bivši predsjednik UO Azmir Husić i moguća fuzija za FK Tuzla City, danas u 18:00 je održan sastanak između predstavnika navijačke skupine i gospodina Azmira Husića.

Nakon trosatnog razgovora nam je objašnjena cjelokupna situacija koja je dovela do ponovnog povezivanja bivšeg predsjednika sa FK Sloboda. Medijski spinovi koji su unijeli turbulencije kako među simpatizere tako i među članove naše grupe, nisu u potpunosti tačni sa realnom situacijom i prijedlogom gospodina Husića.


Gospodin Husić je spreman, kao privatnik i pojedinac, a ne kao predstavnik FK Tuzla City, ponovno ući u UO FK Sloboda Tuzla, te kao njen predsjednik ekspresno vratiti klub tamo gdje i pripada. Gospodin Husić je predstavnicima naše skupine objasnio i način rada trenutne Uprave, te ukazao na greške koje su oni pravili.

Raznorazni spinovi trenutnog rukovodstva UO FK Sloboda Tuzla doveli su do negativne atmosfere u i oko Stadiona Tušanj koja nas je u konačnici i odvela u drugu ligu.

Mišljenja smo da je trenutno rukovodstvo dobilo najviše vremena da pokaže šta "zna" i "umije", te da su svi dosadašnji sastanci i obećanja bili pusti. Zahtjevamo od trenutnog UO FK Sloboda kolektivne ostavke na čelu sa predsjednikom gospodinom Šećerbegovićem. Trenutna struktura kluba je izgubila svu podršku nas kao grupe, te želimo naglasiti da njihove spinove ne želimo više slušati i tolerisati.

Ovim saopćnjem navijačka grupa Fukare izražava punu podršku gospodinu Azmiru Husiću, te ovim putem pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu, kao i gospodina gradonačelnika Lugavića da u što skorijem periodu sazovu sjednicu gradskog vijeća i da na dnevnom redu uvrste tačku "UO FK Sloboda Tuzla".

Ovim putem pozivamo sve vijećnike da spase FK Sloboda Tuzla od daljeg ponora, te podrže kandidaturu gospodina Husića kao novog predsjednika Upravnog odbora.

Pozivamo i sve navijače, simpatizere, one koji istinski vole FK Sloboda da podrže ovu odluku, te još jednom naglašavamo :
Nema govora o fuziji sa mlađim tuzlanskim premijerligašem, nastavljamo našu tradiciju dugu preko 100 godina - poručili su navijači Slobode.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.