open-navfaktor-logo
search
Sarajevo bez trenera
Prihvaćena ostavka Aleksandra Vasoskog: Oglasio se Ismir Mirvić
Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog.
11.05.2022. u 15:11
get url
text

Ova odluka je donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, sa ciljem da se svi, u i oko kluba, ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža.

- Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više.

- Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili klub u svakom segmentu - istakao je predsjednik Upravnog odbora Ismir Mirvić.

Još uvijek nije poznato ko će Sarajevo predvoditi s klupe do kraja sezone.

Dežurni vatrogasac  u sličnim situacijama redovno je bio Dženan Uščuplić. Upravo je on prošle sezone osvojio Kup BiH kada je na klupu došao umjesto Vinka Marinovića. Da li će i u ovoj takmičarskoj godini imati priliku da ponovo uspjeh, ostaje nam da vidimo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.