open-navfaktor-logo
search
Momak za deset
Primjer za sve sportiste: Veliki čovjek - Sadio Mane ovom gestom oduševio svijet
Najskuplji i vjerovatno najbolji fudbaler Senegala i zvijezda Liverpoola svojom skromnošću oduševljava iz dana u dan
15.11.2019. u 13:23
get url
text

Šta će meni 10 "ferrarija", 20 dijamantnih satova i dva aviona? Hoće li to ovaj svijet učiniti boljim? Zar nije važnije šta ću napraviti za svoje ljude?

Ovim izjavama Sadio Mane nedavno je "kupio" navijače širom svijeta. Najskuplji i vjerovatno najbolji fudbaler Senegala i zvijezda Liverpoola svojom skromnošću oduševljava iz dana u dan.

Najnoviji video koji dolazi iz ove afričke zemlje potvrđuje ono što godinama priča. Na reprezentativnom okupljanju prilikom dolaska autobusa selekcije Senegala na odredište napravio je potez koji je oduševio svijet.

Izlazeći iz autobusa primijetio je ekonoma kako istovara vodu. Bez mnogo razmišljanja odlučio mu je pomoći, te je uzeo dva paketa vode i ponio sa sobom.

Mane je odrastao u Bambaliju, malom gradu u Senegalu. Otac mu je bio efendija najveće džamije, a upravo je Sadio platio rekonstrukciju tog vjerskog objekta. Baš kao i Mo Salah i mnogi drugi afrički igrači, Mane novac daje u dobrotvorne svrhe i pomaže gladne i bolesne.

- Živio sam u malom mjestu u Senegalu, bili smo odsječeni od svijeta, ali vjerovao sam uvijek da mogu uspjeti, mada neki i nisu baš. Sada sam tu gdje jesam, no ne planiram odustati niti se manje boriti. I dalje dajem sve od sebe, a fudbal mi je uz vjeru nešto najvažnije u životu - kazao je Mane 2016. godine u jednom intervjuu za Daily Mail i još jednom vjeru stavio u prvi plan:

- Poštujem pravila islama i molim se pet puta dnevno. Nikada, baš nikada ne pijem alkohol. Ne postoji ni jedan problem između mog prakticiranja vjere i uspjeha. Uvijek sam želio da postanem fudbaler, a moji roditelji su veoma ponosni na činjenicu da sam uspio u tome. Ni u jednom trenutku mi vjera nije odmogla. Samo mi je pomogla da uspijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.