open-navfaktor-logo
search
Stigao iz Želje
Priznanje: Selimbegović imenovan za trenera ekipe iz njemačke 2. Bundeslige
Selimbegović je u Regensburg stigao u ljeto 2006. godine iz sarajevskog Željezničara
31.05.2019. u 15:21
get url
text

Bosna i Hercegovina će imati svog trenera u njemačkoj Cvajti! Mersad Selimbegović, nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, danas je imenovan za glavnog trenera Regensburga.
Selimbegović (37 godina) je u Regensburga od 2006. godine, kao igrač, a potom pomoćni trener, a potpisao ugovor do 30. juna 2021. godine.

- Radujem se novim izazovima - kazao je Selimbegović, dodavši:

- Naravno da mu je drago i da poštujem izbor. Znam da nas čeka još puno napornog rada kakao bismo došli do cilja, a to je da postanemo stabilan drugoligaš. Također, imam veliko povjerenje u moj trenerski tim i sve one koji rade u klubu. Svi zajedno želimo postići ovaj ambiciozni cilj.

Selimbegović je u Regensburg stigao u ljeto 2006. godine iz sarajevskog Željezničara. Nakon tačno 99 profesionalnih nastupa za ovaj klub, odbrambeni igrač je morao završiti svoju karijeru nakon promocije u 2. Bundesligu u ljeto 2012. godine i to zbog stalnih problema s povredama.

Trenersku diplimu stekao je početkom 2019. godine u rodnoj Bosni i Hercegovini. Obavljao je funkciju kondicionog trenera, a kasnije je radio i kao trener juniora, te koordinator u juniorima i mladom timu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.