open-navfaktor-logo
search
Već viđeno
Probijeni rokovi na Pecari: Kad će hibrid - ne zna se
Rok za završetak radova na postavljanju hibridnog travnjaka na stadionu Pecara u Širokom Brijegu je probijen.
08.01.2024. u 15:21
get url
text

Glavni uzrok su nepovoljni vremenski uvjeti koji sedmicama onemogućavaju nastavak radova koji su počeli uklanjanjem starog travnjaka 9. oktobra 2023. godine.

Rok za završetak je bio 75 dana, ali nije naglašeno odnosi li se na sve dane ili samo radne, piše Jabuka.tv. Uglavnom, od početka uklanjanja travnjaka prošlo je 85 dana, odnosno 74 radna dana.

Jabuka.tv piše da niko ne zna kada će radovi biti okončani, a da izvođači sada mogu samo gledati u nebo i čekati vrijeme bez padavina.

Isti izvor došao je do nezvaničnih saznanja da je policija zabranila kamionima koji odvoze zemlju saobraćanje zbog zemljanih tragova i velike količine zemlje koja ostaje po cesti i tako ugrožava sigurnost drugih u saobraćaju.

Kašnjenje sa postavljanjem hibridnih travnjaka u sklopu projekta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige" nije nešto što već nije viđeno, s obzirom na to da su probijani rokovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, na stadionu Tušanj u Tuzli, na stadionu Koševo u Sarajevu, Pod Bijelim brijegom i na stadionu Rođeni u Mostaru.

Osim na Pecari trenutno se rekonstrukcija travnjaka izvodi i u Doboju. Široki domaće mečeve igra na stadionu Mokri dolac u Posušju, a Sloga je domaćin u Modriči.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.