open-navfaktor-logo
search
Bez generalnog sponzora
Problemi: Tuzlanski premijerligaš prekinuo saradnju sa firmom Azmira Husića
Futsal klub Salines Tuzla City raskinuo je saradnju sa generalnim sponzorom, potvrđeno je na Facebook stranici ovog kluba.
28.07.2023. u 11:16
get url
text

Riječ je o firmi Heez gradnja, koja je u vlasništvu Azmira Husića, člana Izvršnog odbora FSBiH, koji je bio kandidat za predsjednika Slobode, a nezavnično je alfa i omega u FK Tuzla City. Kako je objašnjeno iz Salinesa, razlog za prekid saradnje su neispunjena obećanja u posljednje dvije godine.

- Nakon četiri godine uspješne / neuspješne saradnje, FC Salines Tuzla City je odlučio raskinuti saradnju sa generalnim sponzorom Heez gradnja na čelu sa gospodinom Azmirom Husićem, zbog neispunjenih obećanja u posljednje dvije godine.

Naš generalni sponzor u sezoni 2020/21. nije izdvojio ni marke za klub koji nosi i njegovo ime, a prošlu sezonu je, bez ikakve najave, ispunio samo 25 posto obećanog i tako nas pogurao u velike probleme! Sve to smo tolerisali zbog uspješne saradnje u prve dvije sezone.

Nakon mnogo bezuspješnih pokušaja za sastankom i razgovorom, Uprava Jarčeva se odlučila na ovaj logičan korak i jednostrano obustavila "saradnju".

Našem sponzoru Heez gradnji se od srca zahvaljujemo za podršku u prve dvije sezone naše saradnje, bez koje naši uspjesi ne bi bili mogući, ali na kraju ipak ostaje velika mrlja na saradnji zbog dešavanja u posljednje dvije sezone i neispunjenih obećanja, na koja smo čvrsto računali i koja nismo mogli nadoknaditi, jer smo se ipak nadali, da riječ nešto znači!

FC Salines će u narednim danima poduzeti određene korake i ponuditi generalno sponzorstvo nekim ozbiljnim firmama, pa i razmotriti opciju ulaska nekih novih ljudi u Upravu kluba ili prepuštanje kluba nekoj novoj postavi.

Ovim putem koristimo priliku i pozivamo sva zainteresovana pravna i fizička lica, koja žele da se uključe u rad kluba, da se narednih dana jave i sa sadašnjom Upravom ili čak i bez nje, nastave veoma uspješan i jedinstven put koji su Jarčevi u ovih zadnjih deset godina izgradili.

Nakon četiri godine ponovo FC Salines Tuzla! Vaši Jarčevi - piše u saopćenju na Facebook stranici tuzlanskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.