open-navfaktor-logo
search
Potpisan Memorandum
Procurili detalji: Poznato koliko novca će Azmir Husić unijeti u FK Sloboda
Azmir Husić, nekadašnji predsjednik FK Sloboda, vraća se u klub sa Tušnja.
25.06.2023. u 17:38
get url
text

Jučer je potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika FK Sloboda i Azmira Husića, na osnovu kojeg će Skupština kluba Husića izglasati na poziciju predsjednika. Potom će biti formirana komisija za ustroj nove, proširene, Skupštine.

Dan kasnije procurili su i detalji potpisanog dogovora. Zanimljivo je da Memorandum između Husića i FK Sloboda sadrži svega nekoliko odredbi, a ona najvažnija se odnosi na obaveze plaćanja postojećih dugova, te nova ulaganja u klub, piše Sport1.

Prema Memorandumu, svi prihodi koje klub ostvari do 1. jula 2023. godine, uključujući transfere i marketinške uplate koje su ranije dogovorene, moraju ići isključivo na plaćanje dugova prema fudbalerima i dobavljačima.

Članovi Skupštine su insistirali na tom segmentu Memoranduma, jer žele da njihov mandat bude okončan bez dugova. Na taj način bi Husić dobio klub bez tekućih dugova, što ranije nije bio slučaj pri primopredaji kluba između Uprava. Sport1 navodi da se Azmir Husić potpisom na ovaj Memorandum obavezao da će u klub unijeti 300.000 KM.

Svakako da ga može radovati činjenica da ga neće dočekati haos, kako se to znalo dešavati prilikom primopredaja u bh. klubovima. Ovim sporazumom moći će se u budućnosti baviti isključivo budućnošću kluba, bez "repova" koji bi opterećivali rad kolektiva na čijem je čelu.

Husić će imati zadatak da Slobodu ekspresno vrati u elitni rang bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.