open-navfaktor-logo
search
Hrvatski mediji
Pronašli krivca za dva vezana poraza kojim su ugrozili plasman na EP: Ko je potpisao "smrtnu presudu" Vatrenim?
Fudbalska A reprezentacija Hrvatske vezala je dva poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i tako ugrozila plasman u Njemačku.
16.10.2023. u 13:23
get url
text

Vatreni su prvo izgubili od Turska u Osijeku (0:1), a sinoć su kapitulaciju potpisali protiv Velsa u Cardiffu.

I, kako to obično biva, mediji su krivca pronašli u jednom, dvojici igrači. Hrvati smatraju da su bez bodova ostali zbog Dominika Livakovića i Domagoja Vide.

- Dominik Livaković klasična je priča o prolivenom mlijeku. Protiv Turske je branio sjajno, skidao teške udarce, zaustavljao topovnjače s Bospora. Međutim, direktni je krivac za poraz, imao je posve nepotrebno istrčavanje, jednostavno je prebačen i dogodilo se posrtanje koje kao da je bila najava i jučerašnjeg.

U Cardiffu, istina, Livaković nije isključivi krivac za poraz Hrvata, bilo je još mnogo igrača koji su bili na granici gledljivosti, koji su odigrali "ajme majko". Pogotovo hrvatska obrana, koja je djelovala tako izgubljeno i smušeno da je bilo "Bogu za plakati". No, Livakoviću se ponovila Turska. U prvom poluvremenu obranio je dva udarca koja se teško brane, fantastično je reagovao, on je u stanju braniti takve pokušaje, na to smo navikli jer je golman svjetske klase - pišu Sportske novosti.

Kako piše isti izvor opet ima zasluga za gol protivnika.

- Oni Domagoja Vide su možda veći, no Livakovićevi nikako nisu zanemarivi. Ponovno je istrčao, ostao na pola puta, kud ga je vrag nosio? Bez obzira na to što je "ispao" iz igre kad ga je Wilson pretrčao, Vida je sustizao mladog velškog igrača i da je Livaković ostao na svom mjestu, da nije istrčavao, držimo da ne bismo primili pogodak.

Međutim, hrvatska "jedinica" se upustila u avanturu istrčavanja i ponovno pogriješila. "Poblajhani" Velšanin lagano ga je prebacio. Tako je Livaković zapravo ispao tragičar dva hrvatska poraza koja su nas udaljila od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo. Dvije velike greške su bile smrtna presuda Vatrenima, da ih nije bilo možda bi bez obzira na loše igre i protiv Turske i Walesa na kontu barem ostao jedan bod, koji bi u ovakvoj situaciji bio možda i krucijalan.

Čovjek koji nas je spašavao na Svjetskom prvenstvu, koji tada vjerovatno nepravedno nije proglašen najboljim vratarom, ovoga puta je uprskao. Dva puta... Događa se? Da, ali kad se poklopi dva puta zaredom - pišu SN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.