open-navfaktor-logo
search
O Messiju o superlativu
Prosinečkom propao dolazak u Sarajevo, a onda izjavom iznenadio navijače Hrvatske
Robert Prosinečki (53), nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije BiH, bio je glavni kandidat za trenera FK Sarajevo, ali mu je danas propao dolazak na Koševo.
12.12.2022. u 19:11
get url
text

Bordo tim je za trenera imenovao Mirzu Varešanovića, a nekadašnji reprezentativac istog dana izjavom o Lionelu Messiju iznenadio je javnost u svojoj zemlji.

Žuti je najavio utakmicu Hrvatske i Argentine za argentinski Super Deportivo Radio i govorio o prednostima Vatrenih, napadu Gaučosa i Lionelu Messiju, koji bi mogao biti jedna od glavnih figura polufinalnog okršaja na Lusailu u utorak od 20 sati.

- Možda mi imamo bolji vezni red, igraju Luka, Brozović, Kovačić, tri zaista velika igrača, a Argentini je to najslabiji dio ekipe. Nedostaje neko ko će igrati s Messijem. On igra što želi, a nema nekoga ko će praviti razliku. Tu smo mi jako dobri, ova trojica igraju jako, jako dobro - rekao je Prosinečki i dodao:

- U napadu ste dobri. Di Maria je sve bolji, imao je problem jer nije igrao puno. Lautaro će sigurno opet doći u formu, Argentina je sve bolja kako turnir odmiče, a to je važno. Počela je jako loše, kao i Hrvatska, koja je igrala loše protiv Maroka.

Na pitanje argentinskog novinara da li bi bilo nepravedno da fudbal ne vidi Messija kao svjetskog prvaka, odgovorom je iznenadio mnoge:

- Iskreno, da. Ali znaš da se u fudbalu događa da najbolji ne osvajaju svjetska prvenstva. Jako puno velikih igrača nije ga osvojilo. Nisu imali sreću i nije lako biti prvi na svijetu. Puno je puta fudbal nepravedan i svašta se može dogoditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.