open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Halilhodžić
Proslavljeni bh. trener Hrvatima otvara oči: Niste više toliko jaki, spori ste i tromi
AUTOR: Faktor
19.06.2024. u 18:43
get url
text
FOTO: Anadolija
Vahid Halilhodžić, iskusni bosanskohercegovački trener, komentirao je igru selekcije Hrvatske poslije remija sa Albanijom (2:2) u drugom kolu EURO-a u Njemačkoj.
Vaha je poručio da reprezentacija Hrvatske više nije igrom na onom nivou kao nekad, bez obzira na to što je Hrvatska i dalje ugledna.
- Svi smo navikli vidjeti Hrvatsku u boljem svjetlu, ali očito da rezultati dosad na EURO-u pokazuju da Hrvatska više nema taj nivo da ostvari veliki rezultat. Očekivanja su bila velika, međutim hrvatska reprezentacija više nema snagu preokrenuti i zadržati do kraja, iako se radi o klasama od igrača - tvrdi Halilhodžić u razgovoru za Net.hr.
On dodaje da Vatreni nemaju brze igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima modernog fudbala.
- Vidimo i sami kako se brzo i agilno igra na EURO-u, a Hrvatska je u svemu spora i troma. Bez agilnosti i dinamike. U reprezentaciji Hrvatske nema igrača koji su eksplozivni i koji mogu napraviti razliku, osim možda Kovačića koji napravi neku razliku u sredini. Lopta ide jako sporo. Da je Hrvatska igrala protiv iskusnije ekipe, izgubila bi. Albanija je bila malo naivna, nije to iskusna ekipa poput Hrvatske - nastavio je Halilhodžić.
Hrvatska će grupnu fazu zaključiti utakmicom protiv Italije, a za plasman u EURO trebat će joj pobjeda.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.