open-navfaktor-logo
search
Odigrani revanši
Protivnik Zrinjskog akter jedne od "ljepotica" kvalifikacija Lige prvaka
Fudbaleri Zrinjskog saznali su protivnika u trećem pretkolu UEFA Evropske lige. Za plasman u play-off ovog takmičenja, a samim tim i najmanje u grupnu fazu Konferencijske lige, Mostarci će igrati protiv Breidablika.
02.08.2023. u 22:00
get url
text

Prvak Islanda eliminisan je od Kopenhagena, nakon što je poražen u oba meča. Prije sedam dana na domaćem terenu su poraženi sa 0:2, a večeras su bili dijelom jedne od ljepotica kvalifikacija Lige prvaka.

Iako su poraženi u Kopenhagenu - 3:6 nisu razočarali. Svanthorsson je u 9. minuti pogodio za vodstvo Islanđana, ali je u finišu prvog dijela uslijedio potop gostiju. Od 33. do 45. minute primili su četiri gola. Goncalves (33), Achouri (35), Larsson (37) i Oskarsson (45) pogađali su za preokret.

Oskarsson je u nastavku meča postigao još dva gola za Dance, dok su za Breidablik pogađali Steindorsson (51) i Gunnlaugsson (63).

Zrinjski će u prvom meču ugostiti Breidablik narednog četvrtka (10. augusta), a revanš se igra sedam dana kasnije. Ukoliko Zrinjski slavi u dvomeču ispisat će historiju bh. fudbala jer će osigurati minimalno grupnu fazu Konferencijske lige i minimalno će zaraditi 6,5 miliona KM.

Za senzaciju večeri pobrinuo se Klaksvik sa Farskih Ostrva koji je eliminisao Hacken iz Švedske. Farani su slavili nakon penala.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.