open-navfaktor-logo
search
Zvanični podaci
Računi FK Željezničar još blokirani, šta kaže predsjednik kluba?
Fudbalski klub Željezničar danas je potpisao ugovor sa novim generalnim sponzorom, njemačko-švicarskom kompanijom Caizcoin.
01.12.2021. u 17:52
get url
text

Svakako, to je informacija koja je obradovala navijače tima sa Grbavice, jer će novi sponzor za jednoipogodišnju saradnju platiti 750.000 KM. A to je novac koji će dobro doći Plavima u vrijeme velike finansijske krize u Dolini ćupova.

VEZANI TEKST - FK Željezničar dobio generalnog sponzora i 750.000 KM

Među armijom navijača najtrofejnijeg bh. kluba pojavila se informacija da su odblokirani i računi u šest banaka, a koji su blokirani u oktobru. Međutim, zvanične informacije "kažu" da su računi i dalje blokirani.

To je potvrdila i Centralna banka Bosne i Hercegovine, a uvidom u jedinstveni registar računa u BiH, na dan 1. decembar 2021. godine može se vidjeti da je timu sa Grbavice blokirano svih 13 računa u šest banaka.

- Još uvijek je to proces koji funkcioniše vezano je za današnji ugovor, za izgradnju novog povjerenja, znači onoga što je napravio klub u zadnje vrijeme. Tako da će taj proces vjerovatno zaživjeti. Ima još koraka koje trebamo napraviti u skladu s onim što smo i govorili u procesu stabilizacije kluba - kazao je Hasanbegović za Faktor.

Na konstataciju da je uvidom u jedinstveni registar računa u Centralnoj banci BiH, evidentno da su računi još blokirani, Hasanbegović je svjestan te činjenice, ali se nada kako će ubrzo sve biti riješeno. 

VEZANI TEKST - Kriza na Grbavici: I dalje blokirano 13 računa FK Željezničar

- Najvjerodostojniji je podatak Centralne banke BiH. Oni će kad objave, a ja se nadam ubrzo, onda ćete tačnu informaciju. To je taman, samo pratite Centralnu banku. Zaista je tako. Sve smo radnje preduzeli u svrhu dobrog poslovanja, dobrog korisnika, sve što treba.

Danas smo imali jedan vrlo lijep dan, potpisali smo ugovor sa generalnim sponzorom, gdje dajemo neke garancije i vjerovatno će se ubrzo na registru Centralne banke pojaviti informacija koja će biti ljepota za naše navijače - kazao je Hasanbegović.

Željezničar će jesenju polusezonu završiti u nedjelju utakmicom protiv Širokog Brijega na Grbavici (15 sati), ali dok igrači budu na zimskom odmoru ljudi u klubu će imati mnogo posla da osiguraju stabilizaciju kluba i uvjete za start priprema za proljetni dio sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.