open-navfaktor-logo
search
Počeli u augustu
Radovi na Koševu nisu završeni ni poslije četiri i po mjeseca, Mandić kaže da će sve biti ok
Trećeg augusta ove godine načelnik Srđan Mandić je u prostorijama Općine Centar s generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnanom Džemidžićem potpisao ugovor o učešću u zajedničkoj realizaciji protejka "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionioma u Premijer ligi BiH".
23.12.2022. u 11:42
get url
text

Šest dana poslije na Koševo su ušle mašine, obećano je da će radovi biti gotovi za tri mjeseca, ali kako je vrijeme prolazilo bilo je jasno da od toga nema ništa. Sarajevo je svoje utakmice bilo primorano igrati na zamjenskom stadionu, a čelnici kluba odabrali su Bilino polje u Zenici.

Najveći bh. stadion dobio je novu travnatu površinu sa mjesec i po zakašnjenja, ali radovi još nisu okončani. Prema izjavama uposlenih koji rade na projektu, hibrid još nije prošiven, što je nešto što će biti završeno tek na proljeće.

Najveću krivicu za potpuni krah i probijanje rokova snose izvođači radova i Fudbalski savez BiH kao nositelj projekta. Ruku na srce, Fudbalskom savezu BiH pripadaju i zasluge što će domaći klubovi dobiti potpuno nove terene.

No to nikako nije moglo spriječiti pojedine političare da u svemu pokušaju ušićariti koji politički poen.

Tako se Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, brže-bolje našao na travnjaku Koševa i sve to fotodokumentovao objavom na društvenim mrežema.

- Bit će ovo ok - napisao je načelnik Mandić na Twitteru.

Korisnici ove društvene mreže brzo su mu odgovorili.

- U nedostatku nečeg kvalitetnog za pohvaliti, daj šta daš - napisao je jedan twitteraš, a drugi je upitao:

- Ne kontam, Mandiću, šta ti imaš s tim?

- Mene bi bilo sramota ovo objaviti - još je jedan od komentara.

Općina Centar je, kao i ostale lokalne zajednice s kojima je FSBiH potpisao ugovor, sufinansirala projekat.

U konkretnom slučaju, Općina Centar se obavezala da će od ukupne vrijednosti rekonstrukcije travnjaka na Koševu, od 2.487.405 KM, osigurati 549.197 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 1.938.207 KM je osigurao FSBiH. Fudbalski klub Sarajevo preuzima troškove održavanja terena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.