open-navfaktor-logo
search
Napustio Madrid
Raphael Varane za 41 milion eura na Old Traffordu, Manchester United moćan na startu
Francuski fudbaler Raphael Varane potpisao je četverogodišnji ugovor i tako službeno postao novi fudbaler engleskog Manchester Uniteda.
14.08.2021. u 16:29
get url
text

Čelnici kluba sa Old Trafforda saopćili su da je tako uspješno okončan transfer dovođenja 28-godišnjeg stopera iz redova španskog velikana Real Madrida, javlja Anadolu Agency (AA).

Manchester United je za dovođenje iskusnog stopera Varanea platio 41 milion funti.

Varane je fudbalsku karijeru počeo u francuskom Lensu, a od 2011. godine nastupao je za Real Madrid i u dresu kraljevskog kluba odigrao ukupno 360 utakmica.

S obzirom da je s Real Madridom osvojio četiri titule Lige prvaka i tri titule španske La Lige, a sa Francuskom bio svjetski prvak 2018. godine, u Manchester Unitedu se nadaju da će Varane nastaviti osvajati trofeje i na Old Traffordu.

Nedugo nakon predstavljanja novog pojačanja, krcati Old Trafford svjedočio je uvjerljivoj pobjedi Manchester Uniteda na startu nove sezone.

"Stradao" je Leeds koji je poražen sa 5:1. Paul Pogba upisao je četiri asistencije, Brune Fernandes kompletirao je hat-trick, a još su pogađali Greenwood i Fred. Strijeac za goste bio je Ayling.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.