open-navfaktor-logo
search
Huligani ne miruju
Razbježali se: Policija u Mostaru spriječila sukob navijača Veleža i Zrinjskog
Dok se normalan svijet zgrožava zbog tragedije koja se dogodila u Atini, a u kojoj je u sukobu navijača Dinama i AEK-a ubijen navijač grčkog tima, u Mostaru je sinoć zabilježen sukob dvije navijačke grupe - Red Armyja i Ultrasa.
10.08.2023. u 14:52
get url
text

Policija je spriječila sukob većeg broja navijača Veleža i Zrinjskog potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

- U srijedu oko 22 sata PU Mostar je obaviještena da je u Lenjinovom šetalištu u toku sukob dvije grupe navijača Red Army i Ultrasa, sa kapuljačama na glavi i da se gađaju kamenjem.

Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su primjetili grupu mlađih lica sa kapuljačama i koji su se razbježali. Policija zatiču dva lica I. B. (2005) i S. I. (2005) koji pripadaju navijačkim grupama. Nešto kasnije u PU Mostar je stigao A. P. (1978) iz Mostara i prijavio da je njegov maloljetni sin O. P. (2012) napadnut u Lenjinovom šetalištu.

Operativnim radom na terenu , pripadnici policije su došli do saznanja da je napad izvršio maloljetni L. Š. (2009) i da je kod sebe imao teleskopsku palicu, a sa njim u društvu su se nalazili još M. K. (2009), S. I. (2008) i I. Z. (2008).

Patrola policije je otišla na adresu stanovanja L.Š. i njegovog oca upoznali sa navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta. Slijedi operativni rad i preduzimanje svih zakonom predviđenih mjera - objavljeno je iz MUP-a HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.