open-navfaktor-logo
search
Transfer saga
Razmjena Džeko - Icardi: Lijepo i nemoguće, a evo i zbog čega
Roma za kapitena Zmajeva traži 20 miliona eura, a Nerazzurri nude između 10 i 12 miliona, plus jednog mladog igrača
06.06.2019. u 17:35
get url
text

Transfer saga oko Edina Džeke i dalje traje. Dijamant će po svemu sudeći ovog ljeta napustiti Romu i potpisati za Inter.

Italijanski mediji već su objavili kako je kapiten Zmajeva dogovorio sve uvjete sa milanskim gigantom, a transfer je najavio i Robert Prosinečki selektor BiH, koji je našem napadaču početkom pripreme dao slobodan dan "kako bi završio neke stvari u Milanu".

Međutim, ostalo je ono najvažnije - da se oko obeštećenja dogovore Roma i Inter. A to, po svemu sudeći, neće ići nimalo lako, jer je razlika između ponude i potražne skoro deset miliona eura.

Vučica traži 20 miliona eura, a Nerazzurri nude između 10 i 12 miliona, plus jednog mladog igrača.

Sada se pojavila informacija da bi u razmjenu mogao biti uključen i Mauro Icardi, s tim da bi u takvom raspletu Roma morala doplatiti novac Interu.

- Lijepo i nemoguće - naslov je u Gazzetti, koja je u jednoj rečenici objasnila da od tog posla nema ništa, a navela je i nekoliko razloga, koji su finansijske prirode:

- Zbog toga što nije izborila plasman u Ligu prvaka Roma je ostala bez 70 miliona eura. U skladu s tim morat će smanjiti plaće igračima za više od 160 miliona eura, te ne bi mogla izdvajati sedam miliona eura za Icardijevu godišnju plaću. Također, tromjesečni proračun kaže kako je Roma u gubitku od preko 24 miliona eura i to mora zaraditi prodajom igrača, a samim time nema novca za Icardijevo obeštećenje (Inter ga procijenio na 80 miliona eura) - piše Gazzetta.

Isti izvor navodi da Rome neće popustiti u svojim zahtjevima tokom pregovora sa Interom, ali ni da druga strana neće odustati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.