open-navfaktor-logo
search
Skandal u Srbiji
Rezultat meča protiv Novog Pazara objavili uz poruku "Ruka ruci, nismo Turci"
Napredak i Novi Pazar podijelili su bodove u meču 19. kola srbijanske Super lige koji je okončan s 0:0.
16.12.2020. u 21:49
get url
text

Ipak, nakon utakmice gosti su imali zamjerke na objavu na zvaničnoj Facebook stranici njihovog današnjeg rivala.

Naime, klub iz Kruševca je nakon utakmice posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone na svojoj Facebook stranici napisao "Ruka ruci, nismo Turci", uz rezultat kojim je okončan susret.

Pazarci su najavili da će tražiti hitnu reakciju zvaničnika, a oglasili su se i saopćenje, koje vam prenosimo u cjelosti.

- Novi Pazar je bodom osvojenim u Kruševcu na najljepši način završio prvi dio sezone. Suprotno najavama koje su prvo potekle od određenih fudbalskih ljudi izvan Novog Pazara i prema kojima je postojala opravdana sumnja u objektivnost sudijskog tima koji će voditi utakmicu Napredak - Novi Pazar, pokazalo se da su strepnje bile bezrazložne. Iz tog razloga je Upravni odbor FK Novi Pazar odmah po završetku utakmice pod Bagdalom izrazio potrebu da se još jedanput oglasi.

Zahvaljujemo se sudijskoj četvorci predvođenoj Danilom Grujuićem na odličnom obavljenom poslu i zaista besprijekornom suđenju. Bili bi prezadovoljni da na svim narednim utakmicama koje budemo gostovali ili bili domaćini imamo ovakvo profesionalno i dobro suđenje. Naše sumnje podstaknute tvrdnjama iz više izvora nisu se obistinile.

Zbog toga se izvinjavamo cjelokupnoj fudbalskoj javnosti i Fudbalskom klubu Napredak i ujedno veliko hvala domaćinu na izvanrednom gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Na djelu su pokazali da su bili i ostali primjer kako se dočekuje dugogodišnji sportski rival.

Međutim, neprijatno smo iznenađeni da se na zvaničnoj Facebook stranici Napretka odmah po završetku utakmice pojavio natpis - "Ruka ruci, nismo Turci. Napredak 0:0 Novi Pazar". Zapanjeni smo da se na ovakao uvredljiv i nacionalistički način izvještava fudbalska javnost o rezultatu jedne utakmice.

Neprimjereno je i nije u sportskom ili bilo kojem duhu da se vrijeđa klub bogate tradicije, kakav je Novi Pazar. Da se kojim slučajem ovakva netolerantnost namjerno potkrala Novom Pazaru završili bi na stubu srama i zaradili osudu cjelokupne javnosti. Zato ćemo od najviših fudbalskih organa tražiti da odmah reaguju i spriječe uplitanje neprimjerenog i nacionalističkog riječnika prema sportskom Novom Pazaru - navodi se u saopćenju Novog Pazara koji je prvi dio sezone završio na 14. mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.