open-navfaktor-logo
search
FK Tuzla City
Rijad Kobiljar i Anis Jašaragić potpisali trogodišnje ugovore
Tuzla City je u svoje redove doveo još jedno pojačanje.
04.07.2023. u 14:04
get url
text

U pitanju je 27-godišnji Rijad Kobiljar koji je bio i mladi reprezentativac BiH. Prije dolaska na Tušanj igrao je za FK Sarajeva. Pored dres Bodro tima nastupao je i za Zrinjski, Olimpik i GOŠK Gabelu. U Sloveniji je bio član Olimpije i Rudara iz Velenje.

- Veoma sam sretan što sam tu u Tuzli. Prvo da se zahvalim gospodinu Husiću i Upravi kluba što su mi dali povjerenje da dođem i nadam se da ću opravdati očekivanja što su zacrtali za mene. Ovo mi puno znači jer sam bio bez kluba pola sezone.

Imao sam kontakt sa Tuzla Cityem zimus nakon raskida ugovora sa FK Sarajevo, a nekako sam bio psihički opterećen i prošao sam malo teži period tako da sam htio malo "pobjeći" iz Bosne i čekao sam nešto vani. Ali sudbina je čudo i sve se dešava sa razlogom.

Eto, opet sam tu i mislim da je ovo dobar izbor i iskorak za mene da se vratim u život i pomognem ekipi. Ima odličnih igrača, odličnih pojedinaca. Veoma sam sretan što sam tu, znam koliko ovaj klub znači gospodinu Husiću i znam koliko ulaže u ovaj klub, a ja sam došao tu da pružim i dam svoj maksimum. Mislim da će moj kvalitet koji posjedujem doći do izražaja. Možda je ovo zadnji voz za mene da napravim nešto u karijeri i stvarno mislim da mogu - kazao je Kobiljar, dodavši:

- Razgovor sa gospodinom Husićem je trajao 10 minuta. Dogovorili smo se vrlo lagano. Svaka čast gospodinu Husiću i Upravi na cjelokupnoj organizaciji. Dočekan sam na vrlo lijep način. Sve je super sad za sad. Sad slijede pripreme na Kupresu i nadam se da će sve ići dobrim tokom i proći bez povreda i da ću se uspjeti nametnuti i pomoći ekipi da stvaramo dobre rezultate. A kroz to da se naravno ostvare i neki lični ciljevi i interesi.

Igra na poziciji veznog, a ugovor sa Tuzla Cityem je potpisao na tri godine.

Novo pojačanje Tuzla Cityja je i 23-godišnji Anis Jašaragić. U Tuzla City dolazi iz slovenskog FC Koper. Igra na poziciji krilnog napadača, a potpisao je ugovor na tri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.