open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Bayerna
Robert Lewandowski: Čestitam Messiju na osvajanju Zlatne Lopte
Lionel Messi, fudbaler PSG-a, sinoć je osvojio Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football. 
30.11.2021. u 09:09
get url
text

Argentinac je pobjedu odnio ispred poljskog napadača iz Bayerna Roberta Lewandowskog, dok je treći završio Italijan Jorginho.

Prethodne godine Zlatna lopta nije uručena zbog pandemije koronavirusa, a mnogi smatraju da je to bila velika nepravda prema Robertu Lewandowskom koji je imao fantastičnu godinu i tada je zaslužio ovu nagradu.

Javnost je očekivala da će Lewandowski ove godine dobiti Zlatnu loptu jer je imao odličnu sezonu, ali se to nije desilo. Ipak, Messi je imao najviše glasova, a prevagnula je činjenica da je osvojio Copa Americu s Argentinom.

- Čast je takmičiti se s tobom, Roberte. Mislim da si zaslužio nagradu prošle godine - nahvalio je Messi Lewandowskog na ceremoniji.

Nakon što je ceremonija završena, Lewandowski se oglasio na društvenim mrežama i uputio čestitke Messiju na osvajanju nove Zlatne lopte:

- Prvo želim da čestitam Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim da se zahvalim svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može da osvoji neku individualnu nagradu bez pomoći jakog tima i vjernih navijača - poručio je Lewandowski.

- Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala saigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači. I ono najvažnije, veliko hvala mojoj porodici, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno dajete podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha - dodao je poljski napadač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.