open-navfaktor-logo
search
Veležu i Tuzli po bod
Rođeni produbili krizu, Tuzlaci kući pjevajući
Faktor
11.03.2024. u 19:55
get url
text
Fudbaleri Veleža nisu uspjeli drugi put u mjesec pobijediti Tuzla City. Nakon trijumfa rezultatom 3:2 u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine na otvaranju proljetnog dijela sezone 9. februara, Rođeni su danas podijelili bodove s Tuzlacima na zatvaranju 22. kola Premijer lige BiH. Završilo je 1:1.
Velež je poveo u prvoj minuti, u prvom napadu na meču. Strijelac je bio Čaić. Akciju je počeo Hrkač, Peco je ubacio sa desne strane, Haskić prebacio na drugu stativu, a Čaić se našao na pravom mjestu i pogodio mrežu.
U 22. minuti zatresla se i mreža Veleža, ali je gol Mehanovića poništen zbog nedozvoljene pozicije. Trenutak za "oko sokolovo". Bio je to samo nagovještaj da su se gosti probudili.
Tuzla City je poravnao u 26. minuti. Strijelac je bio Pantelić nakon sjajnog centaršuta Mehanovića, prvog "pakera" lige.
Bilo je to sve kada su golovi u pitanju. Domaći su kreirali brojne šanse u lovu na pobjedu, naročito u drugom poluvremenu kada su uputili dvocifren broj udaraca prema golu Tuzlaka, ali put do mreže i punog plijena nisu uspjeli pronaći.
Velež ni u četvrtoj proljetnoj premijerligaškoj utakmici ne zna za pobjedu, ali su Mostarci za razliku od prethodna tri meča uspjeli postići pogodak.
Tim Deana Klafurića ulazi u posljednjih 11 kola sa trećeg mjesta na tabeli. Tuzla City je deveti i izvjesno je da će do kraja voditi borbu za opstanak.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.