open-navfaktor-logo
search
Trener FK Sarajevo
Rožman najavio meč sa Tuzla Cityjem, pa sa epitetima govorio o Duljeviću
Autor: Faktor
28.03.2024. u 17:53
get url
text
Fudbaleri Sarajeva sutra će od 16 sati gostovati na Tušnju ekipi Tuzla Cityja u utakmici 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu. 
Duel je najavio SImon Rožman, trener Bordo tima.
- Mislim da je u momentima svih dešavanja oko nas ekipa odreagovala na pravi način. Već tri utakmice igramo na nekom dobrom nivou, a sada je puno lakše nakon pobjede, riječi imaju veću vrijednost i težinu. A što se tiče povreda, znamo da Duraković i Penaranda vuku probleme kroz duži period, a sada su Hasić i Oliveira pod suspenzijom zbog kartona.
No, fokusiramo se na ono gdje možemo napraviti pravu stvar, a to je teren. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da ostvarimo osnovne ciljeve kluba. Igrači se ponašaju tako, fokusirani smo i najviše želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo - kazao je Rožman, pa nastavio:
- Tuzla City je jako kompaktna i dobra ekipa, dobri su s loptom u nogama, imaju dosta pojedinaca koji imaju veliki kvalitet za ovu ligu, tako da će biti neizvjesno. Bit će to jedna zanimljiva utakmica jer to je ekipa koja se želi nadigravati, a to je dobro za sami meč - dodao je Slovenac.
Pravo nastupa za Bordo tim stekao je Haris Duljević.
- Kada je riječ o Harisu, odmah je pokazao da je ozbiljan igrač sa pravim karakterom, zbog čega smo ga i priključili ekipi. Momci su ga super prihvatili, a on je odmah pokazao svoje kvalitete. Već je u kadru tako da možemo na njega računati, sada šta i koliko, naknadno ćemo odlučiti - dodao je Rožman.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.