open-navfaktor-logo
search
Zbog prijateljskog meča
Ruskinja ljuta na Ukrajince: Šta je sljedeće? Diskvalifikacija Srbije?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, nakon velikog pritiska javnosti, otkazao je dogovorenu utakmicu protiv Rusije u novembru prošle godine, a godinu kasnije Zbornija je dogovorila meč sa Srbijom.
22.12.2023. u 09:47
get url
text

I ovaj put stigli su žestoki protesti iz Fudbalskog saveza Ukrajine koji je zahtijevao da se preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječilo odigravanje prijateljske utakmice.

Ukrajinci su se obratili FIFA-i i UEFA-i, kao i FS Srbije nezadovoljni informacijom da će Rusija 21. marta na VTB Areni u Moskvi dočekati ekipu Dragana Stojkovića Piksija.

Olimpijska šampionska u brzom klizanju i zastupnica Državne dume Ruske Federacije Svetlana Žurova reagovala je na žalbu Ukrajinaca, a njena izjava žestoko je odjeknula u srbijanskim medijima.

- Čin je bio apsolutno štetan. Ukrajina pokušava da bude dosljedna u svom djelovanju i bojkotu svega što je povezano sa Rusijom, kako nam ne bi dala priliku da igramo sa bilo kim. Ali moramo shvatiti da takav pritisak neće uspjeti sa Srbijom. Naša prijateljska utakmica nema veze s UAFA-om. Šta žele sljedeće? Hoće li pokušati da diskvalifikuju Srbiju? - upitala je Žurova, prenosi Sport Klub.

FIFA i UEFA suspendovale su Fudbalski savez Rusije, njihove reprezentacije i klubove iz svih svojih takmičenja i to zbog agresije na Ukrajinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.