open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Rusmir Cviko debitovao pobjedom na klupi Al-Orobaha
Rusmir Cviko, trofejni bh. trener, ostvario je pobjedu u prvoj utakmici na klupi FC Al-Orobah.
21.07.2023. u 12:19
get url
text

Naš trener koji godinama unazad sa dosta uspjeha radi van Bosne i Hercegovine ovog ljeta preuzeo je prvoligaša iz Saudijske Arabije, a u debitantskom nastupu ostvario je pobjedu.

Na pripremama u Turskoj ekipa našeg trenera slavila je sa 3:0 protiv Saksan Moldavije. Dvostruki strijelac bio je Connor Pain, bivši reprezentativac Engleske i Australije, a jednom je pogodio i Magrashi.

Zajedno sa Cvikom, kao njegovi pomoćnici, u stručnom štabu Al-Orobaha rade još trojica bh. trenera - Elvis Karić, Jasmin Trnovac i Aldin Kametović, te Jugoslav Trenchovski iz Sjeverne Makedonije.

Cviko je vlasnik UEFA Pro licence, a dugo vremena radio je u Željezničaru gdje je osvojio pet trofeja (tri titule prvaka i dva pehara u Kupu BiH). Nakon toga otišao je u Kinu i sa puno uspjeha vodio je dva prvoligaška kluba - Hakka i Dalian, gdje je radio tri i po godine.

Prije odlaska u Saudijsku Arabiju sa dosta uspjeha sjedio je na klupi Al-Arabija (Kuvajt) s kojim je osvojio Prince Cup i bio viceprvak, te ekipi osigurao plasman na međunarodno takmičenje - AFC. Jedno vrijeme bio je i trener u A reprezentaciji BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.