open-navfaktor-logo
search
Sa Koševa na Grbavicu
Sa Sarajevom osvojio duplu krunu, sada oblači dres Želje?
Novo pojačanje Plavih mogao bi biti Emir Halilović, doskorašnji prvotimac Bordo tima
20.06.2019. u 08:23
get url
text

Fudbalski klub Željezničar priprema se za novu sezonu, a trener Amar Osim "u hodu" sklapa ekipu za novu sezonu.

Plavi, zbog problema sa licencom, neće igrati evropska takmičenja, ali Osim pravi ekipu koja će naredne sezone biti kandidat za titulu koja se čeka sedam godina na Grbavici.

Novo pojačanje Željezničara mogao bi biti doskorašnji fudbaler Sarajeva Emir Halilović, pišu Sportske.ba! Ovaj krilni fudbaler, koji može podjednako dobro igrati u ofanzivi i defanzivi, u kontaktu je sa čelnicima Željezničara i pregovori su u toku, te će Halilović najvjerovatnije obući dres Plavih.

Iskusni fudbaler novoj ekipi bi se trebao priključiti na pripremama u Livnu, na koje Željezničar putuje u nedjelju. Halilović je prošle sezone dao veliki doprinos u osvajanju duple krune Sarajeva.

Odigrao je 24 utakmice i upisao dva gola i tri asistencije. Igrao je na obje krilne pozicije, ali i kao alternativa na poziciji lijevog beka. Pored Sarajeva u karijeri je nastupao još i za Budućnost iz Banovića, Zvijezdu iz Gradačca, češke ekipe Hradec Kralove i SK Prevysov u Češkoj, Spartak Trnavu u Slovačkoj i Blau Weiss Linz (Austrija).

FK Sarajevo je prije tri dana potvrdilo da Halilović napušta Koševo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.