open-navfaktor-logo
search
Pripreme Zmajića
Sadiku: Povreda je prošlost, spreman sam da se dokazujem
Defanzivac Rijad Sadiku koji je prošao sve omladinske selekcije BiH prvi put je dobio poziv i u mladu reprezentaciju
30.05.2019. u 14:37
get url
text

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Trening centru N/FSBiH pripremaju za prijateljsku utakmicu sa Maltom. Trener asistent u U-21 timu BiH Sanjin Alagić ističe da još uvijek ekipa nije kompletna.

- Pozvali smo nekoliko novih igrača da vidimo kako će se uklopiti u naš sistem rada. To u principu i nije neka novina jer je većina njih nastupala u mlađim selekcijama i poznaju se od ranije. Još uvijek nismo kompletni što nam malo otežava rad, ali do kraja dana bismo trebali da imamo sve igrače na okupu. Uglavnom, utakmica sa Maltom će nam poslužiti da svim igračima pružimo priliku da se pokažu - rekao je Alagić.

Defanzivac Rijad Sadiku koji je prošao sve omladinske selekcije BiH prvi put je dobio poziv i u mladu reprezentaciju.

- Srce mi je puno jer sam dobio poziv za U-21 selekciju. Nije me bilo dugo u nacionalnim selekcijama zbog povrede, ali ona je sad prošlost. Sanirana je i vratio sam se na 100 posto svojih mogućnosti. Pun sam pozitivnog naboja i spreman sam da se dokazujem i u mladoj selekciji.

Sadiku smatra da je ekipa kvalitetna:

- Saigrače većinom poznajem od ranije i smatram da ova selekcija ima kvalitet i da može napraviti velike rezultate. U kvalifikacijama će nas čekati teški protivnici, ali ja vjerujem u ovaj tim. Trebamo imati pravi stav i biti uvjereni u sopstvene mogućnosti kako bismo došli do željenih rezultata. Utakmica sa Maltom će nam odlično poslužiti da se uigramo i spremimo za zvanične mečeve - kosntatovao je Sadiku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.