open-navfaktor-logo
search
Pred start PLBiH
Sarajevo dočekuje Slogu: Dogan vodi Bordo tim, najavljuje pobjedu, govorio o pritisku...
Fudbaleri Sarajeva novu sezonu, kada je Premijer liga BiH u pitanju, otvaraju sutra od 20.30 sati na Koševu protiv Sloge.    
29.07.2023. u 11:15
get url
text

Nakon mnogo turbulencija poslije ispadanja od Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige, još nije imenovan nasljednik Mirze Varešanovića, a ekipu će protiv Dobojlija voditi Mensur Dogan, direktor Akademije. 

- Prvo bih izrazio saučešće porodici preminulog trenera Vedrana Sofića, koji je radio u omladinskom pogonu Sloge i kojeg sam poznavao. Bio je divan momak. Žao mi je što se to desilo. Sigurno je da će to teško pasti gostima iz Sloge - kazao je Dogan, dodavši: 

- Trenirali smo ovih dana, pripremali smo se. Svi su svjesni šta trebamo uraditi. Igrat ćemo na pobjedu i želimo pokazati da smo spremni za Premijer ligu BiH. Upoznat sam sa ekipom, pratio sam i ranije trenažni proces i bio sam jedan dio priprema. 

Imamo problem što su nam prve utakmice zvanične ove evropske i gdje nemaš pravo na grešku. Neke naše momente nismo realizovali i to nas je na kraju koštalo. Ne bih išao u detalje, ali mislim da smo se na dobar način pripremili. 

Govorio je i o sjajnim izdanjima u pripremama (stopostotan učinak), odnosno lošem u evropskim utakmicama. Na pitanje koja je razlika između utakmica imao je jednostavan odgovor.

- Ove se pikaju, ove se manje pikaju - kazao je Dogan, dodavši:

-U pripremnim utakmicama igrači igraju drugačije, a u evropskim je veliki pritisak. Ali to je jedna stvar koja može pomoći ljudima u klubu da ocijeni koji igrači su za klub i koja ekipa je najbolja.  

Rekao je da će sastav zavisiti od administrativnih "problema" (Viveros i Penaranda) i zdravstvenog biltena, te da će odluku o startnoj postavi donijeti nakon večerašnjeg treninga. Govorio je i o pritisku...

- Pod pritiskom je rudar koji svaki dan silazi u jamu i ne zna hoće li živ izaći, a treba da zaradi plaću. Po meni je očekivanja koja se postavljaju pred ekipu normalna. Pravi problem s pritiskom nastupa onda kada igrač nema kvalitet. Od svojih igrača očekujemo da jedva čekaju da izađu na teren i da pokažu da su bolji od protivnika - naglasio je Dogan, kazavši kako nema ambiciju da bude šef stručnog štaba.  

Marin Aničić, stoper Bordo tima, izrazio je saučešće porodici Vedrana Sofića, trenera Sloge koji je sinoć preminuo. 

- Prva kola su uvijek nezgodna, jer je otvaranje sezone. Ekipe se ne znaju, ali očekujem pobjedu. Apsolutni smo favoriti i mislim da ćemo to dokazati na terenu. Podižem se iz utakmice u utakmicu. Moja prva utakmica je bila protiv Torpeda. Osjetio sam pad u fizičkoj spremi. Što je možda i normalno nakon duže pauze zbog povrede - kazao je Aničić, koji je na kraju iskoristio priliku da pozdravi bivšeg šefa Mirzu Varešanovića i njegove pomoćnike, koji su razriješeni dužnosti.  

Meč na Koševu igra se od 20.30 sati, glavni sudije je Mateo Musa iz Čitluka, a utakmica će biti emitovana u direktnom prijenosu na Arena Sportu.    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.