open-navfaktor-logo
search
Gosti s(p)retniji
Sarajevo i Široki Brijeg nakon penala prošli u četvrtfinale Kupa BiH
Utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojima su igrali Sloboda - Sarajevo (1:1) i Stupčanica - Široki Brijeg (2:2) odlučene su nakon penala. 
11.02.2024. u 15:06
get url
text

Plasman u četvrtfinale izborili su gosti, Sarajevo i Široki Brijeg, koji su bili s(p)retniji i u "lutriji" su slavili identičnim rezultatima 4:2. 

Sloboda je bolje otvorila utakmicu, prijetila preko Dilaviera, ali je Iliev spasio svoj gol.

Sarajevo je prvu priliku imalo u 26. minuti, kada je Julardžija sa vrha šesnaesterca šutirao proko gola. Iz narednog napada gosti su poveli. Kyeremeh je uposlio Hasić, odbrana Tuzlaka je "pukla", a iskusni igrač koji je na posudbi iz Bešiktaša rutinski je matirao Muminovića.

Sloboda je mogla do izjednačenja u 45. minuti. Penaranda je izgubio loptu u opasnoj zoni, Dervišagić je šutirao ali nije pogodio okvir gola.

Tuzlaci su izjednačili na otvaranju drugog djela, u 52. minuti. Dervišagić je asistirao, a Delić sa Kapetanovićem "na leđima" poslao loptu u nebranjeni dio mreže gola kojeg čuva Iliev za veliko slavlje domaćih navijača na Tušnju.  

Veliku priliku gosti su promašili u 77. minuti. Hasić se fenomenalno oslobodio svog čuvara, uposlio Čatakovića koji je imao mat poziciju, ali je Muminović krajnjim naporom odbranio njegov pokušaj. Isti igrači imali su "obračun" i u 88. minuti, a ishod je bio isti. 

Široki je protiv Stupčanice u Olovu poveo u 8. minuti golom Mamić, a Bagarić je u 40. udvostručio prednost. Činilo se tada da je sve gotovo. Međutim, domaći se nisu predavali.

U 57. minuti Subašić je šutirao, a Matić loptu šalje u mrežu iza svog golmana Tomića. Stupčanica je izjednačila u 74. minuti. Lijepa kombinacija u pogodak je pretvorio Božić.

Do kraja utakmica rezultat se nije mijenjao, pa su uslijedili penali na Tušnju i u Olovu. Za Sarajevo su sa bijele tačke bili sigurni Ziljkić, Čataković, Julardžija i Aničić (Penaranda promašio cijeli gol), dok su kod Slobode pogađali Delić i Kalesić (Iliev odbranio udarce Hadžanovića i Merdovića). 

Tragičari Stupčanice su Subašić i Mujarić, koji nisu uspjeli da matiraju Tomića. Mašić, Pranjić, Chinedu i Mamić pogađali su za plasman tima sa Pecare među osam najboljih. 

Rezultati

Sloboda - Sarajevo 1:1 (3:5 nakon penala)

Stupčanica - Široki Brijeg 2:2 (4:6)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.