open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo ponovo u Zenici: Bordo tim traži treću vezanu pobjedu, Slogi gori pod nogama
Trodnevni program 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kreće danas utakmicom Sarajevo - Sloga.
07.04.2023. u 08:03
get url
text

Sarajevo nastavlja lutati bh. stadionima, a Dobojlije će večeras dočekati na zeničkom Bilinom polju. Travnjak je to na kojem je Sarajevo domaće mečeve igralo u prvom dijelu sezone, od starta radova na hibridnom travnjaku stadiona Koševo.

Izabranici Mirze Varešanovića uvezali su dvije pobjede i vratili se u borbu za euroscenu, a favoriti su i protiv Sloge.

Dva tima igraju treći meč ove sezone. U prvom je slavilo Sarajevo na početku takmičarske godine rezultatom 4:2, a Sloga se revanširala trijumfom u Modriči rezultatom 1:0. Za razliku od tadašnjih utakmica oba kluba mijenjala su šefove struke. Sarajevo je predvodio Feđa Dudić, a Dobojlije Zoran Ćurguz.

Sloga je jedan od premijerligaških timova koji je bez pobjede na proljeće. Ni šok terapija u vidu novog trenera Vlade Jagodića nije urodila plodom, s obzirom na to da je Sloga na njegovom debiju i prvom meču na domaćem terenu u Doboju u prošlom kolu poražena od Veleža.

S druge strane, Sarajevo je osokoljeno pobjedom i velikim preokretom protiv Slobode na Tušnju kada je nadoknadilo dva gola zaostatka i slavilo sa 3:2.

Mirza Varešanović zbog žutih kartona ne može računati na standardnog prvotimca Ivana Bornu Jelića Baltu. Van stroja zbog povrede je Đani Salčin.

Meč na Bilinom polju počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Pravdu će dijeliti Elvedin Topuzović, a direktan prijenos realizirat će MY TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.