open-navfaktor-logo
search
Sutra putuju
Sarajevo u subotu gostuje u Splitu, Bordo tim protiv Hajduka predvodi novi trener?
Fudbaleri Sarajeva sutra putuju u Split, gdje će u subotu odmjeriti snage sa Hajdukom.
03.08.2023. u 09:15
get url
text

Sarajevo ovog vikenda neće odmjeriti snage sa Borcem u Premijer ligi BiH, dok Splićani ne putuju u Osijek, pa će ovaj termin iskoristiti za međusobni duel. Utakmica je zatvorena za javnost i kako saznaje Sport1 neće se igrati na Poljudu.

Ono što je intresantno je podatak da Sarajevo još uvijek nema šefa stručnog štaba, a kako saznaje isti izvor, upravo na utakmici protiv Hajduka bi ih mogao predvoditi novi trener.

Mirza Varešanović i njegov stručni štab su, kako je rečeno iz kluba, sporazumno prekinuli saradnju još 22. jula, a gotovo dvije sedmice kasnije nije poznato ime njegovog nasljednika.

Posljednjih dana se pominjalo mnogo trenera kao opcija za klupu Bordo tima, ali iako se činilo da je "sve gotovo" prvo sa Husrefom Musemićem, a potom i sa Antom Šimundžom, još uvijek nema zvaničnog imenovanja.

Slovenački mediji su objavili vijest da je Šimundža odlučio da ne prihvati ponudu, nakon što su nekoliko dana trajali pregovori između njega i kluba.

Špekuliše se da bi novi trener mogao biti bivši bh. reprezentativac Bruno Akrapović, koji je posljednji angažman imao u ekipi Akritasa na Kipru. 

Akrapović je u svojoj trenerskoj karijeri vodio nekoliko klubova a najviše uspjeha je imao sa ekipom Lokomotiv Plovdiva, koju je vodio tri godine i sa kojom je osvojio dva kupa i jedan superkup Bugarske.  

Da li će upravo Akrapović dočekati Bordo momke u Splitu, ostaje da se vidi.

U međuvremenu dok traje potraga za trenerom ekipu vodi Mensur Dogan, šef Akademije Bordo kluba, a ekipa je dosta iznenađujuće, ali sasvim zasluženo poražena od Sloge na otvaranju prvenstva.

Turbulencija na Koševu nikad ne manjka. Nakon rezultatski odličnog proljeća i gotovo savršenih rezultata u pripremnom periodu, eliminacija iz Evrope je izazvala potrese.

Jedino nejasno u cijeloj priči je odugovlačenje sa izborom novog trenera, koji je trebao biti imenovan odmah po objavi vijesti da je Varešanović smijenjen. Ovako je, čini se, ekipa "upala" u jedan letargičan period i pitanje je koliko će im trebati da se vrate na pravi kolosijek.

Sarajevo je u sezonu ušlo prilično naivno, bez kompletiranog stručnog štaba, direktora kluba i sportskog direktora, a to bi opet u konačnici najviše moglo koštati sam klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.