open-navfaktor-logo
search
Nekadašnji napadač
Saša Kajkut imenovan za direktora omladinske škole FK Borac
Saša Kajkut imenovan je za direktora omladinske škole Fudbalskog kluba Borac i od sada će brinuti o radu svih selekcija koje predstavljaju budućnost ovog kluba.
11.01.2024. u 14:56
get url
text

- Za mene je velika čast, ali i odgovornost, što sam imenovan za direktora omladinske škole FK Borac. Želja mi je da nastavim sa daljim razvojem omladinske škole koja se može pohvaliti ogromnim talentom u svim selekcijama. Na nama je da im obezbijedimo sve uvjete za dalji napredak i da zajedno damo sve od sebe da jednog dana zaigramo u seniorskoj ekipi našeg kluba. 

Naravno, uz razvoj fudbala, naša obaveza je i da od njih napravimo dobre ljude. Uvjeren sam u dobre rezultate, a možemo ih ostvariti samo napornim radom na terenu i van njega - rekao je Kajkut.

Omladinska škola će nastaviti svoj dalji razvoj i u narednom periodu.

- Pred nama je puno posla, a želja svih je da omladinska škola našeg kluba preraste u akademiju po uzoru na evropske klubove.

FK Borac je odavno prepoznat kao idealna sredina za razvoj mladih fudbalera i želimo da tako i ostane, te da dodatno unaprijedimo uslove za rad svih mladih fudbalera, ali i trenera - dodao je on.

Saša Kajkut ostavio je neizbrisiv trag u domaćem fudbalu, a tokom karijere igrao je i za klubove u Grčkoj, Kini, Moldaviji i Hrvatskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.