open-navfaktor-logo
search
Trener vs predsjednik
Šećerbegović: Slobodi stigla tužba; Nalić odgovara: Posudio sam klubu novac za opstanak u ligi
Predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović u magazinu Derbi na O Kanalu govorio je o (finansijskoj) situaciji u klubu sa Tušnja.
22.02.2022. u 21:05
get url
text

Šećerbegović je kazao da Sloboda sada redovno izmiruje svoje obaveze, a da se od svog dolaska na čelo kluba suočio s mnogim "repovima" iz prošlosti.

Tako je u klub stigla tužba od bivšeg trenera Zlatana Nalića, koji, tvrdi Šećerbegović, potražuje 400.000 KM. Trener sa adresom u Švedskoj sve kategorično demantuje i tvrdi da su njegova potraživanja minimalna, skrojena po nacrtu koji je Sloboda sama predložila u martu prošle godine, a da dokument s njegovim potraživanjima, ukoliko je stigao u klub, mogu javno objaviti.

Nalić je trenirajući klub, u Slobodu ubrizgavao vlastiti novac, što Šećerbegović nije negirao.

Oni sa nešto boljom memorijom sjetit će se da Crveno-crni u to vrijeme nisu imali ni za "kikiriki, goste se dočekivalo i na gostovanja se putovalo ne znajući da li će se utakmica igrati, igrači su zaustavljali rad i tako tražili svoje plaće. 

- Bio je to jako težak period za klub, ali smo ga preživjeli sa stilom. Tačno je da sam Slobodi posudio novac za licencu kako bi klub ostao u ligi. Tačno je da nikad nisam dobijao plaću u Slobodi - rekao je Nalić za Faktor.

On dalje navodi da je dugo u kontaktu s menadžmentom Slobode i da su bili u dobroj komunikaciji, tako da ga čudi ovaj zaokret.

- Klub je 26. marta 2021. napravio sporazum sa nacrtom plana vraćanja pozajmice i umanjenog duga, na način kako je to odgovaralo Slobodi, sa svim olakšicama i mjesečnim ratama koje ne bi nanosile štetu funkcionisanja kluba. U pitanju je dakle pozajmica i dio plaća - kaže Nalić.

Na upit o otkaznoj klauzuli bivši trener Slobode je kazao:

- Da, postoji sigurnosna otkazna klauzula u visini mog posuđenog novca i plaća. Ona sada nije predmet potraživanja i nadam se da nikad neće ni biti - poručio je Nalić, dodavši da za sve navedeno postoji dokumentacija i pisani trag dogovora sa aktuelnom upravom kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.