open-navfaktor-logo
search
Euro 2020
Sele sa Grbavice: Poznato gdje će Zmajevi igrati protiv Finske, Armenije, Lihtenštajna i Grčke
Naredna dva domaća meča 5. septembra i 12. oktobra izabranici selektora Roberta Prosinečkog igrat će u Zenici 
26.06.2019. u 17:34
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine odigrat će još šest utakmica, a poznato je na kojim stadionima će igrati naredna četiri meča. Izvjesno je da Grbavica neće biti domaćin našem državnom timu u naredna dva meča koja će se igrati u septembru i oktobru. 

Zmajevi kvalifikacije za EURO nastavljaju 5. septembra, a UEFA je potvrdila da će meč protiv Lihtenštajna biti odigran na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20.45 sati.

Tri dana kasnije izabranici selektora Roberta Prosinečkog gostovat će kod Armenije, a ovaj meč bit će odigran od 15 sati na stadionu Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht u Yerevanu.

I u narednom duelu pred domaćim navijačima, 12. oktobra od 18 sati, protiv Finske, bh. tim će igrati na Bilinom polju.

Tri dana kasnije Zmajevi će gostovati kod Grčke, a ovaj meč igrat će se na Spyros Louis stadionu u Atini (20.45 sati).

Još nije poznato gdje ćemo ugostiti Italiju (15. novembra), a kako sada stoje stvari to će po svemu sudeći biti Bilino polje, jer ni jedan drugi stadion u našoj zemlji ne ispunjava uvjete za utakmicu A kategorije (što su ranije potvrdili i iz N/FSBiH). Također, Lihtenštajn još nije odredio stadion na kojem će u posljednjem kolu kvalifkacija za EURO ugostiti BiH (18. novembar u 20.45 sati).  

Nakon četiri kola u Grupi J naša reprezentacija zauzima peto mjesto sa četiri osvojena boda (pobjeda protiv Armenije, remi sa Grčkom i porazi od Finske i Italije).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.